Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Παρατηρητήριο N.Δ.: Αυτά είναι τα Fake News για το μεταναστευτικό

TechTeam από TechTeam
15/02/2020 09:28
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα τέσσερα fake news σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό παρουσιάζει το Παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας.

Το Παρατηρητήριο της Πειραιώς επισημαίνει πως μία σειρά αναφορών από στελέχη της αντιπολίτευσης και αναρτήσεων σε κοινωνικών δικτύων και Μέσα Ενημέρωσης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το μητρώο ΜΚΟ.

Η αλήθεια:

Με τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συστήνεται
για πρώτη φορά ειδικό μητρώο καταγραφής ΜΚΟ στο οποίο θα κατοχυρώνονται τα μέλη, οι υπάλληλοι, αλλά και οι συνεργάτες των Οργανώσεων, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία, καθώς πολλές ΜΚΟ συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά άλλες λειτούργησαν με προβληματικό και παρασιτικό τρόπο. Για πρώτη φορά θα πιστοποιούνται όλα τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ΜΚΟ με ονοματεπώνυμο.

Ο έλεγχος από την Πολιτεία σε ατομικό επίπεδο θα είναι ενδελεχής. Κανένα πρόσωπο δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε δομές ή στις ακτές, χωρίς να διαθέτει σχετική πιστοποίηση/ταυτότητα από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι ΜΚΟ θα έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τα άτομα (μέλη, υπαλλήλους, συνεργάτες) που θα δραστηριοποιούνται και θα πρέπει να φέρουν ταυτότητα μέλους/πιστοποίηση για να συνεχίζουν την δραστηριότητά τους. Επίσης θα οριστεί ειδικός γραμματέας ΜΚΟ, για τη διαχείριση του Μητρώου, ενώ θα εξειδικευτούν και οι προϋποθέσεις εγγραφής και διαγραφής των μελών από το Μητρώο.

Οι προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες (2016, 2018) που αφορούσαν τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν σε δράσεις κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, δεν προέβλεπαν ούτε όρους και προϋποθέσεις διαπίστευσης/πιστοποίησης για τα φυσικά πρόσωπα, ούτε κανόνες εγγραφής και διαγραφής μελών από το Μητρώο, ούτε λογοδοσία!

2. Η Κυβέρνηση αποφάσισε αυταρχικά την επίταξη των περιοχών για τη δημιουργία των κλειστών δομών, δημεύοντας ουσιαστικά τις περιουσίες των νησιωτών.

Η αλήθεια:

Καμία απόφαση δεν ελήφθη χωρίς διάλογο. Εδώ και πάνω από δύο μήνες έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για τη χωροθέτηση των κλειστών δομών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, συζητήθηκαν εξαντλητικά τόσο οι επιλεγείσες όσο και άλλες προτάσεις με όλους τους τοπικούς φορείς.

Ο διάλογος όμως δεν μπορούσε να διαιωνίζεται γιατί πρέπει οι κλειστές δομές να είναι σε λειτουργία το καλοκαίρι προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν αυξημένες ροές. Οι πρώτοι, εξάλλου, που πίεζαν όλο το προηγούμενο διάστημα για αποφασιστικές λύσεις και «όχι άλλες διαπιστώσεις» είναι οι εκπρόσωποι και τα μέλη των τοπικών κοινωνιών. Θυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε ζητήσει μέτρα εκτάκτου ανάγκης για τα νησιά, ιδίως μετά τα πρόσφατα επεισόδια στη Μόρια.

Τέλος, για το προκαθορισμένο διάστημα των τριών ετών που διαρκεί η επίταξη των συγκεκριμένων εκτάσεων, μεγάλο κομμάτι των οποίων αποτελεί δημόσια περιουσία, οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν ενοίκιο από το ελληνικό δημόσιο. Επομένως δεν υπάρχει κανένα είδος δήμευσης και το μόνο που εξυπηρετεί η επίταξη είναι η ανάγκη να μην χαθεί χρόνος.

3. Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει σχέση με ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο μεταναστευτικό.

Η αλήθεια:

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης είναι ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης Καραβάνι Αλληλεγγύης η οποία ιδρύθηκε το 1993 από τους τότε Έλληνες ευρωβουλευτές, Αλέκο Αλαβάνο, Παρασκευά Αυγερινό και Παναγιώτη Λαμπρία. Η συγκεκριμένη οργάνωση δεν είχε και δεν έχει προγράμματα βοήθειας μεταναστών ή προσφύγων στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 8 χρόνια το Καραβάνι Αλληλεγγύης έκλεισε όλα του τα προγράμματα στο εξωτερικό και επικεντρώθηκε σε πρόγραμμα οικονομικής «υιοθεσίας» ορφανών παιδιών που μένουν με τον παππού και τη γιαγιά στην Ελλάδα, με ελάχιστα ή καθόλου εισοδήματα.

Η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, ούτε από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, ούτε από τον ΟΗΕ, ούτε από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προς τιμήν του ένας από τους πολιτικούς που υιοθέτησαν το συγκεκριμένο fake news, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλος, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον κ. Χατζηδάκη.

4. Η κόρη του Πρωθυπουργού Δάφνη Μητσοτάκη έχει ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο μεταναστευτικό.

Η αλήθεια:

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ως μαθητικό project, από τη Δάφνη Μητσοτάκη και μια φίλη της, με μοναδική δραστηριότητα μια σχολική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, δηλαδή έναν μαθητικό αγώνα μπάσκετ τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στην οργάνωση Home Project για στέγαση, σίτιση και εκπαίδευση ασυνόδευτων παιδιών.

Ούτε ΜΚΟ της Δάφνης Μητσοτάκη με δραστηριοποίηση στο μεταναστευτικό υπήρξε ποτέ, ούτε κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ούτε τίποτα από όλα όσα γράφτηκαν και αναπαρήχθησαν από τους γνωστούς κουκουλοφόρους του διαδικτύου και τους πολιτικό-μιντιακούς τους προϊσταμένους τις προηγούμενες ημέρες».

Ετικέτες: FAKE NEWSΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/07/2025 | 00:15
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

01/07/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

30/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

28/06/2025 | 09:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κλειστά τη Δευτέρα η πρεσβεία και το προξενείο των ΗΠΑ στην Ελλάδα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Διεθνής Φετφά Θανάτου για Τραμπ και Νετανιάχου – 627 Νεκροί, 5.000 Τραυματίες: Παγκόσμιο Σοκ, ΠΟΛΕΜΟΣ χωρίς Τέλος!

    1038 shares
    Share 415 Tweet 260
  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ: «Του κατέβασε όλο το πρόσωπο»: Σοκ και αποτροπιασμός για την αιματηρή επίθεση με 18 μαχαιριές σε πανηγύρι

    595 shares
    Share 238 Tweet 149
  • «Ο Έλον δεν ξεχνά – ούτε συγχωρεί»: Ο Μασκ, ο Τραμπ και η βεντέτα που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό παιχνίδι στις ΗΠΑ

    468 shares
    Share 187 Tweet 117
  • Πλεύρης: Όποιος έρχεται στην Ελλάδα, είτε θα επιστρέφει στη χώρα του είτε θα μπαίνει φυλακή

    370 shares
    Share 148 Tweet 93
  • «Καλό ταξίδι, Ηρώ»: Το tilegrafimanews.gr αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Ηρώ Καριοφύλλη – Θλίψη στον ALPHA και τον δημοσιογραφικό κόσμο

    369 shares
    Share 148 Tweet 92
  • Βροχή πυραύλων Storm Shadow από την Ουκρανία: Μαζική επίθεση σε Κριμαία, Ντονέτσκ και Ροστόφ – Αντίδραση Μόσχας και φόβοι για κλιμάκωση

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ LIVE: 1.284.900.000 ευρώ  σε συντάξεις και αναδρομικά Αυγούστου 2025 – Τι θα λάβουν ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, απόστρατοι και Δημόσιο 

    496 shares
    Share 198 Tweet 124
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch