Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πέταξε μπουκάλι η Μάγδα Φύσσα στον Ρουπακιά – «Αυτό από εμένα για να με θυμάσαι!»

Newsroom από Newsroom
06/10/2015 12:43
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η ολοκλήρωση της κατάθεσης και της εξέτασης της μητέρας του Παύλου Φύσσα στην δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν εξίσου επεισοδιακή με την έναρξή της.

Η κα Μάγδα Φύσσα ολοκληρώνοντας πέταξε ένα μπουκάλι που κρατούσε στα χέρια της στον Γιώργο Ρουπακιά και του είπε: «Να με θυμάσαι». Την θέση της μητέρας της πήρε η Ειρήνη Φύσσα αλλά δεν άντεξε ούτε λίγα λεπτά. Ζήτησε να βγεί έξω και έτσι η δίκη διακόπηκε για τις 8 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, η δίκη συνεχίστηκε με συνεχείς εντάσεις και με την μητέρα του Παύλου Φύσσα να προσπαθεί να καταθέσει μέσα από συνεχείς αντεγκλήσεις με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων. Το τελευταίο περιστατικό έγινε όταν τον λόγο πήρε συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να μιλήσει. Είπε χαρακτηριστικά: «Για όσο θέλω για να καταθέσω την άποψή μου». Τότε, φίλος του Παύλου Φύσσα φώναξε απο το ακροατήριο «θες να δικάσεις μήπως; Δικηγόροι των φονιάδων». Τότε, οι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής, ζήτησαν να βγεί έξω γιατί είναι μάρτυρας. Τότε ο φίλος του Παύλου Φύσσα άρχισε να φωνάζει «δεν ειμαι μάρτυρας», και εν συνέχεια αποχώρησε απο την αίθουσα.

«Ήρθαν στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Και υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και είναι στο κοινοβούλιο. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν σπίτι μας και σκότωσαν το παιδί μας. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι;», είπε νωρίτερα η κα Φύσσα.

Ωχρή, φανερά καταβεβλημένη και ζητώντας να είναι καθισμένη πια στο βήμα του μάρτυρα, η Μάγδα Φύσσα συνεχίζει να δέχεται ερωτήσεις για τη δολοφονία του παιδιού της. Η μάρτυρας, αναφερόμενη στο οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας επεσήμανε την ύπαρξη του βίντεο στο οποίο, πριν από την επίθεση στο ΠΑΜΕ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 και πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 17 του ίδιου μήνα, ο Γιάννης Λαγός, έχοντας δίπλα του τον κατηγορούμενο για συνέργεια στη δολοφονία, Αναστάσιο Μιχάλαρο, λέει ότι «θα καθαρίσουνε τον τόπο (σ.σ. το Πέραμα) και τη Ζώνη από τους συνδικαλιστές» για να κυριαρχήσει η Χρυσή Αυγή.

Η μάρτυρας αναφερόμενη στο Νίκο Μιχαλολιάκο είπε: «Ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι η σπορά των ηττημένων του ’45. Είναι ναζιστές. Αυτοί είναι. Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών». Η φράση αυτή της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε χειροκροτήματα στην αίθουσα και την αντίδραση της προέδρου που ζήτησε να υπάρξει ησυχία στο ακροατήριο.

Λίγο μετά, ο κατηγορούμενος Γιώργος Πατέλης γύρισε προς τα πίσω και κοίταξε τον πατέρα του 34χρονου μουσικού, καθώς ο κ. Φύσσας φώναξε, με αφορμή ερωτήσεις που δεχόταν η σύζυγός του, ότι το σχέδιο της υπεράσπισης είναι να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει τη μάρτυρα. Ο Παναγιώτης Φύσσας είπε προς τον κατηγορούμενο: «Τι με κοιτάς έτσι με στυλάκι “θα σου δείξω εγώ;”». Η πρόεδρος φώναξε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κανέναν λόγο να γυρνάνε προς τα πίσω.

Νωρίτερα η κα Φύσσα έλεγε:

«Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους… Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε “είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε”. Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι».

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας το δικαστήριο ανακοίνωσε πως οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό από τη δικογραφία υπάρχει θα προβληθεί ή θα ακουστεί στη φάση της ανάγνωσης των εγγράφων. Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε σε όσα τής διηγήθηκαν από τη στιγμή που ο δολοφόνος του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Όπως είπε η μάρτυρας, με το που έβαλαν τον δράστη στο περιπολικό οι αστυνομικοί, εκείνος τους είπε «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι» και όταν εκείνοι τον ρώτησαν αν είναι αστυνομικός, ο Ρουπακιάς τους είπε: «Είμαι της Χρυσής Αυγής».

Η κ. Μάγδα Φύσσα υποστήριξε στην κατάθεσή της πως οι αστυνομικοί, από όλους αυτούς του τάγματος που ήταν παρόντες στη δολοφονία, δεν συνέλαβαν κανέναν παρά μόνο τους φίλους του Παύλου. Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η μάρτυρας, ο Ρουπακιάς είχε τέτοια άνεση κινήσεων μέσα στο αστυνομικό τμήμα που «τα παιδιά νόμιζαν πως είναι υπάλληλος, καθόταν σταυροπόδι με το κινητό του στο χέρι». Η κ. Φύσσα είπε πως μόνο όταν έγινε γνωστό ότι ξεψύχησε ο Παύλος από μόνος του ο Ρουπακιάς ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον βάλουν σε άλλον χώρο κι εκείνοι του είπαν ν’ ανέβει μόνος του στον τρίτο όροφο. «Τόσο οικείος χώρος ήταν γι αυτόν».

Με αφορμή το βίντεο που ζήτησε η πολιτική αγωγή να προβληθεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναφερόμενη στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής η κα Φύσσα είπε: «Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Και από όλο το υλικό, από όλα τα στοιχεία, βλέπω πως τίποτα δεν γίνεται εάν δεν το πει ο αρχηγός. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η ιεραρχία. Είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρυσή Αυγή».

Η μάρτυρας επικαλέστηκε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από τη δικογραφία, στην οποία ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου, μιλώντας με μία γυναίκα, της αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ρουπακιά πως είναι «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κανένας τυχαίος». Στην ίδια συνομιλία, όπως είπε η μάρτυρας, ο Αποστόλου ζητά από τη γυναίκα αυτή να πάει να πει στη μάνα του να πετάξει τα όπλα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τον χαρακτήρα του γιου της, η μάρτυρας είπε: «Ο Παύλος εξελίχθηκε από ένας ώριμος έφηβος σ’ έναν αξιόλογο άνδρα. Ασχολούνταν με τους άστεγους και γενικά με το φιλανθρωπικό κομμάτι. Όπου μπορούσε, βοηθούσε. Ήταν ένας άνθρωπος καθαρός. Ελεύθερο πνεύμα, με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Κρίση στις σχέσεις Σερβίας – Μαυροβουνίου με αφορμή την επέτειο ανεξαρτησίας της Ποντγκόριτσα

15/05/2026 | 20:00
Featured

Δικηγόρος οικογένειας με 6 εξαθλιωμένα παιδιά: Δεν ήταν μια μόνιμη κατάσταση, προέκυψε εκτάκτως

15/05/2026 | 19:00
Featured

Παπασταύρου: Διεύρυνση του Κάθετου Διαδρόμου με τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία – Το κοινό ανακοινωθέν

15/05/2026 | 18:00
Τρίτη ημέρα εργασιών του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, Κυριακή 7 Απριλίου 2024. 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Featured

Συνέδριο ΝΔ – Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει απολογισμό της κυβερνητικής θητείας και να αναδείξει το δίλημμα της σταθερότητας ενόψει εκλογών

15/05/2026 | 17:34
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πανέμορφα παιδικά βιβλία με βίους αγίων


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επιστολή 10 πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ κατά Μητσοτάκη – Προαναγγέλλουν νέο κόμμα

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2026: Αναδρομικά, ΕΑΣ, χηρείας και εργαζόμενοι συνταξιούχοι – Ποιοι κερδίζουν έως 35.000 ευρώ

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Ευρωπαϊκό σχέδιο για φθηνότερα λιπάσματα και αποζημιώσεις 3,6 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση ανήλικης στα Ιωάννινα: Δείτε βίντεο από τη στιγμή του ατυχήματος

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω…

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πολιτική θύελλα για το ακίνητο στην Κρήτη, τα μισθώματα και το «πόθεν έσχες»

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Το νομοσχέδιο περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch