Για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός Επικρατείας, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα σενάρια εφαρμογής νέων μέτρων κατά της νόσου Covid-19 αλλά και για τα δεκάδες κρούσματα σε γηροκομεία.

Επίσης, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι οι ευθύνες για τη συρροή κρουσμάτων στα γηροκομεία είναι εγκληματικές.

Ο υφυπουργός Επικρατείας είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Αττική και αλλού αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησής τους από όλους.

«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες μένουν, είτε σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία, κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, είτε σε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα», είπε ο Στέλιος Πέτσας ενώ μίλησε και για «πηγές ανησυχίας» σε περιοχές που είχαν ένα ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο το οποίο δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα, όπως είναι η περιοχή των Τρικάλων, η περιοχή της Πιερίας και το κέντρο της Αθήνας.

Όσον αφορά στο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 10 το βράδυ ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε ότι αν συμβεί αυτό θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός.

«Θα μας πουν οι ειδικοί», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε ότι θα ήταν ένα δραματικό σενάριο να τετραπλασιαστούν τα κρούσματα.

«Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους», ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «υπάρχει σαν σκέψη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε τέτοια φάση».