«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε τη στήριξή του στο άσυλο της ανομίας και της παρανομίας. Απέδειξε ότι επιλέγει – και πάλι – να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες.

Προκαλεί την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών» είπε χαρακτηριστικά κατά την εισήγησή του ο κ. Πέτσας καθώς, όπως επισήμανε, στη διαδήλωση που οργανώθηκε τη Δευτέρα «μετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα να συνεχιστεί η νοσηρή κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια».

Νέα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσία βουλευτών του έξω από την ΑΣΟΕΕ μετά τα επεισόδια το μεσημέρι της Δευτέρας άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε για άλλη μια φορά, δε, ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνει με τις γιάφκες των κουκουλοφόρων, των κατασκευαστών μολότοφ, των διακινητών ναρκωτικών και των λαθρέμπορων εντός των Πανεπιστημίων».

«Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες: στους φοιτητές, τους εργαζόμενους, στους καθηγητές. Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές τους και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμιά τους θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε, επίσης, την απελεύθερωση ενός ακόμα υπό παράνομη κατάληψη χώρου στα Εξάρχεια επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για την 12η απελευθέρωση παράνομα κατειλημμένου χώρου».

«Τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές τους, οι γειτονιές στους κατοίκους τους και οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους» κατέληξε για τα θέματα αυτά ο κ. Πέτσας.