«Τα εποχικά καταλύματα θα παραμείνουν κλειστά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται η κίνηση προς τα νησιά μας και όχι απότομες μετακινήσεις», ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, για να μην έχουμε πισωγύρισμα και ευτυχώς πάμε καλά», ανέφερε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας.

Σχετικά με την ενίσχυση του Εθνικού Συστηματος Υγείας, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως στόχος είναι η προμήθεια 4 εκατομμυρίων εμβολίων για τη γρίπη και η αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε 1.200.

Σχολιάζοντας το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι «τεράστιο το νούμερο, αλλά και η ευθύνη της κυβέρνησης» και έκανε λόγο για ένα συνεκτικό σχέδιο που θα “μεταμορφώσει” την Ελλάδα.

«Δεν θα ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα, θα τα επενδύσουμε», υπογράμμισε ο υφυπουργός Επικρατείας.

Εξήγησε πως θα σχεδιαστεί ένα αναπτυξιακό μοντέλο, που θα δώσει την κατεύθυνση για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν. Προανήγγειλε στοχευμένες παρεμβάσεις στην εστίαση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την καλή επικοινωνία που υπάρχει με τους φορείς του κλάδου. Σημείωσε πως από την 1η Ιουνίου μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές και φοροελαφρύνσεις αναμένονται από το 2021. Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε πως «πήγε πίσω λόγω της κρίσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο ισχυρή θέση των τελευταίων ετών», τόνισε, σημειώνοντας πως αποδείχθηκε πρόσφατα στον Έβρο, αλλά και με τη διεθνή αποδοκιμασία των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και των τουρκολιβυκών μνημονίων.

Πάντως, χαρακτήρισε «σαφέστατα προκλητική» την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία.