Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Pfizer και Moderna: Οι προετοιμασίες των χωρών για εμβολιασμούς

TechTeam από TechTeam
17/11/2020 22:02
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το δεύτερο κύμα της επιδημίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα και στις δύο ακτές του Ατλαντικού.

Μπροστά στην επέλαση της επιδημίας, η Αυστρία προστέθηκε σήμερα στις χώρες που σε βρίσκονται lockdown στην Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σιάτλ, πολιτείες και πόλεις επαναφέρουν τις τελευταίες ημέρες τα περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτίσουν την επιδημία. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα με τους περισσότερους θανάτους στο κόσμο ξεπερνά πλέον τα 11 εκατομμύρια και ο αριθμός των θανάτων τις 247.000

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε για αύξηση των θανάτων αν ο απερχόμενος Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του αρνηθούν να συντονισθούν με την ομάδα του και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προετοιμασίας της διαδικασίας εμβολιασμού, ώστε να είναι έτοιμη όταν τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα, αφού οι ανακοινώσεις των Pfizer/Biontech και Moderna για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους έχουν προκαλέσει κύμα αισιοδοξίας στον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, τα δύο εμβόλια είναι πιθανόν να λάβουν την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Μόνσεφ Σλάουι, επιστημονικός υπεύθυνος της επιχείρησης Warp Speed για την οργάνωση της εκστρατείας εμβολιασμού του αμερικανικού πληθυσμού.

Αυτό θα επέτρεπε τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων Αμερικανών, κατά προτεραιότητα των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, ήδη από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και στη συνέχεια 25 εκατομμυρίων κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση αρχίζει την οργάνωση της επιχείρησης εμβολιασμού ώστε να είναι έτοιμη για τη διανομή εμβολίου κατά της Covid-19 ήδη από τον Ιανουάριο αν λάβει έγκριση και έχει προβλέψει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στον προϋπολογισμό για τον σκοπό αυτόν για το 2021, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προετοιμάζουμε μία εκστρατεία εμβολιασμού για να είμαστε έτοιμοι την στιγμή που ένα εμβόλιο θα πάρει την έγκριση των ευρωπαϊκών και των εθνικών αρχών», εξήγησε.

Στη Γαλλία, 508 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν ο χαμηλότερος εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αντίθετα, ο αριθμός των νοσηλευομένων έσπασε νέο ρεκόρ και βρίσκεται στις 33.466.

Στη Γαλλία άρχισε η υποχώρηση της επιδημίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, χωρίς ωστόσο να διαπιστώνει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως ζητούν οι εκπρόσωποι του τομέα του λιανεμπορίου.

Στο Βέλγιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση εμβολιασμού τουλάχιστον του 70% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 8 εκατομμυρίων ανθρώπων, με τα εμβόλια που θα λάβουν μελλοντικά έγκριση και τα οποία θα είναι δωρεάν για κάθε πολίτη.

Παρά το κύμα αισιοδοξίας που δίνει η προοπτική των εμβολίων, τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν στην Ευρώπη.

Η Αυστρία εφαρμόζει από σήμερα γενικό lockdown, με το κλείσιμο των σχολείων, των καταστημάτων και τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, αφού δεν απέδωσαν τα μέτρα του μερικού lockdown.

Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, οι έξοδοι δεν επιτρέπονται παρά για πολύ συγκεκριμένους λόγους (προμήθεια τροφίμων, εργασία, λόγοι υγείας, άθληση ή περίπατος). Και το πρόστιμο για μη αιτιολογημένη έξοδο ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.

Η Αυστρία των 8,9 εκατομμυρίων έμεινε σχετικά προστατευμένη κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού. Ήταν μία από τις πρώτες χώρες που «έκλεισε» την άνοιξη. Ομως χθες ανακοίνωσε 4.657 νέα κρούσματα, έναντι «μόνο» 1.000 στις αρχές του Οκτωβρίου και το σύστημα υγείας φθάνει στα όρια του υπερκορεσμού.

Ρεκόρ θανάτων στη Ρωσία

Στη Γερμανία, όπου μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να περιορίσουν στο ελάχιστο τις επαφές.

«Έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε, αλλά η καλή είδηση είναι ότι καταφέραμε να σταματήσουμε την εκθετική εξάπλωση» του ιού, είπε.

Η Σουηδία, η οποία εφαρμόζει μία πολύ λιγότερο αυστηρή διαχείριση της επιδημίας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε χθες τον περιορισμό των δημόσιων συναθροίσεων στα οκτώ άτομα το πολύ μπροστά στην έξαρση των κρουσμάτων, κάτι πρωτοφανές για την χώρα.

Στην Ιταλία, όπου καταγράφηκαν περισσότεροι των 500 θάνατοι σε 24 ώρες, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιθεώρησαν 230 κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και διαπίστωσαν 35 παραβιάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τέσσερα από τα κέντρα αυτά έκλεισαν, ενώ έκρηξη κρουσμάτων προερχόμενων από τέτοιες δομές παρατηρείται από τις αρχές του Νοεμβρίου.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ θανάτων, με 442 καταγεγραμμένους νεκρούς, καθώς η επιδημία εξαπλώνεται με επίκεντρο περιοχές όπου τα νοσοκομεία και τα νεκροτομεία έχουν υπερκορεσθεί.

Η πανδημία έχει προκαλέσει περί το 1.320.000 θανάτους στον κόσμο από το τέλος του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με νέο απολογισμό του AFP.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΜΒΌΛΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

28/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

27/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Βαρθολομαίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    771 shares
    Share 308 Tweet 193
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    407 shares
    Share 163 Tweet 102
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    371 shares
    Share 148 Tweet 93
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    336 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1154 shares
    Share 462 Tweet 289
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch