Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Pizza Fan και «Χωριάτικο»: Ανοιχτό ενδεχόμενο εμπλοκής κρατικών λειτουργών αφήνει ο Χρυσοχοΐδης

Γιώργος Θεοχάρης από Γιώργος Θεοχάρης
29/10/2026 13:23
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Pizza Fan και «Χωριάτικο»: Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το ενδεχόμενο εμπλοκής κρατικών λειτουργών στις ερευνώμενες υποθέσεις φορολογικής απάτης που συνδέονται με τις αλυσίδες Pizza Fan και «Χωριάτικο».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης 

Μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» του ΕΡΤnews, το βράδυ της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, υπογράμμισε ότι κάθε πρόσωπο για το οποίο θα προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη⁠ αποκάλυψε ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις αποτελούν αντικείμενο έρευνας εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν και άλλες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, διευρύνοντας το πεδίο των ελέγχων πέρα από όσα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Τι είπε για την πιθανή εμπλοκή κρατικών λειτουργών

Ερωτηθείς εάν στις υπό διερεύνηση υποθέσεις μπορεί να εμπλέκονται πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. Διευκρίνισε ότι η έρευνα θα ακολουθήσει τα στοιχεία που συγκεντρώνονται και ότι όσα προκύψουν θα τεθούν υπόψη των εισαγγελικών αρχών.

Η τοποθέτηση αυτή αφήνει ανοιχτή την εξέταση πιθανών ευθυνών, χωρίς να συνιστά ανακοίνωση αποδεδειγμένης εμπλοκής συγκεκριμένου κρατικού λειτουργού. Στη συνέντευξη, όπως αποτυπώνεται στο δημοσίευμα, δεν κατονομάστηκε πρόσωπο ούτε παρουσιάστηκε σχετικό αποδεικτικό υλικό.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα ευρήματα της έρευνας και στην αξιολόγησή τους από τη Δικαιοσύνη. Οι αναφορές σε επιχειρήσεις και πρόσωπα αφορούν εκκρεμή διερεύνηση, ενώ η απόδοση ποινικών ευθυνών προϋποθέτει την προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία.

Ενάμισης χρόνος ελέγχων για τις δύο υποθέσεις

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης περιέγραψε μια πολύμηνη ερευνητική προσπάθεια, απαντώντας στο ερώτημα πώς τέτοιες υποθέσεις μπορούν να παραμένουν για μεγάλο διάστημα εκτός αποτελεσματικού ελέγχου.

Κατά τον ίδιο, η αντιμετώπιση σύνθετων μορφών οικονομικού εγκλήματος απαιτεί οργανωμένες υπηρεσίες, εξειδικευμένο προσωπικό και σταθερή συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ελεγκτικών μηχανισμών. Η διάρκεια της προετοιμασίας και της συλλογής στοιχείων αποτέλεσε βασικό σημείο της απάντησής του.

Η αποκάλυψη για τον χρόνο των ερευνών δείχνει ότι οι πρόσφατες δημοσιοποιήσεις ακολούθησαν προγενέστερη επεξεργασία πληροφοριών. Ωστόσο, από τις δηλώσεις του υπουργού δεν προκύπτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων των επιμέρους ελέγχων.

Ο ρόλος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Κεντρική θέση στη συνέντευξη είχε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, γνωστή ως «ελληνικό FBI». Ο υπουργός συνέδεσε τη δημιουργία της με την ανάγκη αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης εγκληματικών δικτύων που αναπτύσσουν σύνθετη δραστηριότητα.

Όπως εξήγησε, για τη συγκρότηση της υπηρεσίας προηγήθηκε εκτεταμένη νομική και οργανωτική προετοιμασία. Στόχος ήταν να αποκτήσει θεσμικό πλαίσιο και δυνατότητες συντονισμένης δράσης απέναντι σε υποθέσεις που απαιτούν εξειδικευμένη έρευνα.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της συνέντευξης από το ΕΡΤnews, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στην ειδική εκπαίδευση των αστυνομικών της υπηρεσίας και στην ετήσια αξιολόγησή τους. Παρουσίασε τη συγκρότησή της ως προσωπικό πολιτικό στόχο και ως βασικό εργαλείο της στρατηγικής κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Η ανταλλαγή και η συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριών αποτελούν, σύμφωνα με την περιγραφή του, κρίσιμα στοιχεία για τη διερεύνηση οικονομικών υποθέσεων.

Η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών

Πέρα από το οικονομικό έγκλημα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην καθημερινή αστυνόμευση. Χαρακτήρισε την ασφάλεια θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και συνταγματικό δικαίωμα, συνδέοντάς την με τη δυνατότητα των πολιτών να κυκλοφορούν χωρίς φόβο.

Έφερε ως παράδειγμα τους νέους που επιστρέφουν αργά στο σπίτι τους και χρειάζονται ένα ασφαλές περιβάλλον στη γειτονιά τους. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι η εμπιστοσύνη στην προστασία που παρέχει η Πολιτεία συμβάλλει στην κοινωνική ειρήνη.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στον τρόπο άσκησης των αστυνομικών καθηκόντων, με αφορμή την κριτική για την παρουσία δυνάμεων και τη διαχείριση δημόσιων συγκεντρώσεων.

Διαδηλώσεις και επέτειοι του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι αποστολή της Αστυνομίας είναι η προστασία του δικαιώματος στη διαδήλωση. Αναγνώρισε παράλληλα ότι η χρήση χημικών και ορισμένα περιστατικά αστυνομικής δράσης προκαλούν προβληματισμό.

Τόνισε ότι οι αστυνομικοί έχουν υποχρέωση να προστατεύουν ανθρώπινες ζωές, τη σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες. Η διαχείριση των συγκεντρώσεων τέθηκε έτσι στο πλαίσιο της ταυτόχρονης διασφάλισης της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και της δημόσιας ασφάλειας.

Ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια. Υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειονότητα επιθυμεί ειρηνική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Η εξήγηση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη

Τέλος, αναφέρθηκε στην εκδήλωση του Ηλία Κασιδιάρη σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ανήμερα της εθνικής επετείου. Όπως δήλωσε, η Αστυνομία είχε απευθυνθεί στις δικαστικές αρχές ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με την περιγραφή του υπουργού, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν μπορούσε να απαγορευτεί η συγκεκριμένη συγκέντρωση σε κλειστό χώρο. Ο ίδιος επικαλέστηκε αυτή την απάντηση για να εξηγήσει τη στάση της Αστυνομίας και έθεσε ζήτημα εξέτασης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

Στο μέτωπο των οικονομικών υποθέσεων, πάντως, το ουσιαστικό ζητούμενο παραμένει η ολοκλήρωση των ερευνών και η τεκμηρίωση κάθε ευθύνης. Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη προσδιορίζουν το εύρος της διερεύνησης, ενώ οι τελικές κρίσεις ανήκουν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Pizza FanΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων στις υποθέσεις Pizza Fan και «Χωριάτικο»

26/10/2026 | 13:31
Featured

Pizza Fan: Κινητοποίηση των εργαζομένων το μεσημέρι σήμερα

26/10/2026 | 09:00
Load More

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αντώνης Σαμαράς για την 28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα για την ελευθερία και η φωτογραφία από το 1940

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Εκλογικός συναγερμός στη ΝΔ – Σενάρια για πρόωρες εκλογές

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Ανθρώπινο σφάλμα η πιθανότερη αιτία της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στην Ισπανία

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Στην Πρώτη Σερρών ο Καραμανλής

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τα μεγάλα ψάρια πιάστηκαν χάρη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και το επιτελικό κράτος

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Reuters: Ο Νετανιάχου παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός χωρίς αυτοδυναμία – Δυσκολεύει η προσπάθεια της αντιπολίτευσης

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch