«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας από την επίσκεψή μου πέρυσι»

Την Ελλάδα αποχαιρέτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης από τα Χανιά για τη Ρώμη.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε μία εγκωμιαστική ανάρτηση στο twitter για τη χώρα μας.

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας από την επίσκεψή μου πέρυσι. Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο στο tweet του.

Για την Ελλάδα είναι άκρως θετικό το γεγονός ότι ο Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε μόνο την Ελλάδα και δεν συμπεριέλαβε στην επίσκεψή του μετάβαση στην Τουρκία και συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.

«Εμείς θεωρούμε ότι η Ελλάδα αποτελεί πραγματικό πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και με εξαιρετική υπερηφάνεια υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε χθες από τη Σούδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ ανακοίνωσε ότι «το πλοίο USS Hershel Woody Williams, η νεότερη θαλάσσια πλωτή βάση επιχειρήσεων των ΗΠΑ, θα ελλιμενιστεί μόνιμα στη Σούδα».

Τον Μάικ Πομπέο ξεπροβόδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ζεύγος Πομπέο να ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, για τη φιλοξενία.