Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ

TechTeam από TechTeam
13/08/2019 06:01
Ενημερώθηκε: 13/08/2019 06:49:01
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα ως πρόεδρο και τον Γιώργο Γαμπρίτσο ως διευθύνοντα σύμβουλο.

Τις τοποθετήσεις των δύο, ιδίως του κ. Ζούλα, σχολίασε αρνητικά η αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «αυταρχικές αντιλήψεις» και «ευθύ έλεγχο» της δημόσιας τηλεόρασης από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του στην δημόσια τηλεόραση υπενθυμίζοντας ότι επί των ημερών του η δημόσια τηλεόραση είχε μετατραπεί σε «κομματικό φερέφωνο».

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο». Προσθέτει ότι «όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της».

Ο κ. Πέτσας καταλήγει ότι οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

ΣΥΡΙΖΑ: «Το κράτος είμαι εγώ και οι φίλοι μου»
Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής του, αντέδρασε στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα.

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου “επιτελικού κράτους”: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Καταλύεται κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης»
Προσθέτει δε, «η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια “νέα αρχή”».

«Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν,» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό, κεφάλα»
«Ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για την ΕΡΤ, θυμίζει πολύ αυτό που λέει ο λαός μας «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Γιατί τόσο οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό όσο και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, έχουν κοινό παρανομαστή τη διασφάλιση της κυβερνητικής προπαγάνδας και όχι το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Οι προκλήσεις για Ζούλα και Γαμπρίτσο
Οι κ.κ. Ζούλας και Γαμπρίτσος, θα αναλάβουν τη μεγάλη πρόκληση όχι μόνον της αναγκαίας αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, αλλά κυρίως της ανάκτησης της αξιοπιστίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία έχει πληγεί όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια. Το στοίχημα των Κ. Ζούλα και Γ. Γαμπρίτσου δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς η ΕΡΤ, εκτός από τις γνωστές παθογένειες του Δημοσίου και το νοσηρό συνδικαλισμό, έχει χάσει τα τελευταία χρόνια πλήρως τον προσανατολισμό της.

Η ΕΡΤ1 χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για εκπομπές που διακρίθηκαν μόνον για την εξόφθαλμη προπαγάνδα τους, ενώ η ΕΡΤ2 μετεβλήθη σε ένα συμπλήρωμα των προγραμμάτων που δεν χωρούσαν στο πρώτο κανάλι, χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος της. Επιπλέον, η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ενταχθεί εδώ και χρόνια στο ενιαίο μισθολόγιο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προσέλκυση στελεχών από την ελεύθερη αγορά.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που η ΕΡΤ επί της ουσίας έχει να ανανεώσει το προσωπικό της από το 2004. Είναι ενδεικτικό ότι από τους περίπου 2.200 εργαζομένους που εργάζονται στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών, ενώ περισσότεροι από 1.000 δεν έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο και είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πέραν όμως και της αναγκαίας αναδιάρθρωσης στη λειτουργία της και της ανανέωσης του γηρασμένου προσωπικού της, εξίσου αναγκαία είναι και η τεχνολογική αναβάθμιση της ΕΡΤ. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι η δημόσια τηλεόραση είναι ο μόνος τηλεοπτικός φορέας στη χώρα μας που εξακολουθεί και χρησιμοποιεί κασέτες και οφείλει, πλέον, να μπει στη νέα ψηφιακή εποχή των νέων μέσων, προς την οποία έχουν γίνει μόνο μικρά βήματα τα τελευταία χρόνια.

Ετικέτες: ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΣΕΡΤΖΟΥΛΑΣΚΚΕΠΕΤΣΑΣΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ στο  Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης"  Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)
Featured

Δημοσκόπηση GPO για τα «Παραπολιτικά»: Βελτίωση στα ποσοστά της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των μέτρων της ΔΕΘ

13/09/2025 | 13:13
Featured

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 16,5% η διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ

11/09/2025 | 20:17
Featured

Συνελήφθησαν στα Εξάρχεια οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

09/09/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία

07/09/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πάρκα και δάση λόγω κινδύνου πυρκαγιάς


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    342 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Αγροτικά SOS: Σε 5 χρόνια θα μείνουν 200.000 παραγωγοί – Το ελαιόλαδο στα 5,20€/κιλό αλλάζει τις ισορροπίες

    336 shares
    Share 134 Tweet 84
  • ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο – Σκληρή απάντηση της Αθήνας με NAVTEX, ανησυχία διεθνών μέσων και προπαγάνδα από Άγκυρα

    167 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2025–2027: 1,1 εκατ. ωφελούνται τριπλά, μόνιμο +250€ τον Νοέμβριο, τι πληρώνεται ως το τέλος του 2025

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Bodybuilder 1,90» μπούκαρε σε τρόλεϊ και γρονθοκόπησε τον οδηγό στη στάση «Παναγίτσα»

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2025 και 313 θέσεις στους Δήμους: Ποιοι προλαβαίνουν, τι αλλάζει, πού γίνονται οι προσλήψεις 

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ σε «ομηρία»: ΟΠΕΚΕΠΕ μεταθέτει για Οκτώβριο τις πληρωμές αυτόχθονων φυλών – Στα 300–600€ τα παράβολα για Μητρώο οπωροκηπευτικών

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch