Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Politico: Το στοίχημα της Ελλάδας για το άνοιγμα του τουρισμού, δεν αποδίδει

TechTeam από TechTeam
20/07/2020 20:10
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Το ποντάρισμα της Ελλάδας στο άνοιγμα του τουρισμού δεν αποδίδει»: Με αυτή τη φράση ξεκινά το δημοσίευμα του Politico, αναφερόμενο στο άνοιγμα των συνόρων εν μέσω του κορωνοϊού που, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Mε τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα πέμπτο της οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας και να απασχολεί περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της, η ελληνική κυβέρνηση θεώρησε ότι δεν είχε και πολλές επιλογές παρά να αναλάβει τον κίνδυνο και να ανοίξει στους επισκέπτες.

Όμως, όπως αναφέρει το Politico, ακόμη και οι λίγοι ξένοι ταξιδιώτες που έχουν αρχίσει να έρχονται στη χώρα, έχουν ενεργοποιήσει νέες αλυσίδες μολύνσεων από κορωνοϊό, ενώ μέχρι στιγμής τα οικονομικά οφέλη είναι ελάχιστα.

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού καλύτερα από τις περισσότερες χώρες, με μόλις 194 θανάτους να αποδίδονται μέχρι τώρα στο COVID-19. Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των συνόρων τον περασμένο μήνα αποτελεί ένδειξη του πόσο δύσκολο θα είναι οι χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ενίσχυσε ή επέβαλε νέους περιορισμούς εν μέσω προειδοποιήσεων από επιδημιολόγους για νέα έξαρση κρουσμάτων που μπορούν να μετατραπούν σε ένα δεύτερο κύμα. Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, εντοπίστηκαν περίπου 530 νέα κρούσματα, με περισσότερα από τα μισά να προέρχονται από εισερχόμενους επισκέπτες.

Αυτό είναι υψηλότερο από τον συνολικό αριθμό περιπτώσεων που αναφέρθηκαν τον Ιούνιο και σχεδόν διπλάσιο από τον Μάιο. «Όλοι γνωρίζαμε, τόσο εμείς όσο και οι επιστήμονες και οι ειδικοί, ότι με το άνοιγμα των συνόρων θα έφερνε μερική αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλιάς την περασμένη εβδομάδα. Αλλά, πρόσθεσε, «η οικονομία και ο τουρισμός πρέπει να επιβιώσουν».

Η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να ανοίγει τα σύνορα από τις 15 Ιουνίου, κάτι το οποίο είχε ζητήσει η τουριστική βιομηχανία, τρομοκρατημένη με την προοπτική ενός χαμένου καλοκαιριού. «Δυστυχώς, πρέπει να το κάνουμε, γιατί φαίνεται ότι ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό, θα είναι μικρότερος από τις επιπτώσεις του στην οικονομία», δήλωσε ο Σάββας Παγωνάκης, ο οποίος διαθέτει ένα ξενοδοχείο στο νησί της Ρόδου. «Θα πρέπει να επιλέξουμε κορωνοϊό ή πείνα», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η οικονομική ώθηση ήταν απογοητευτική. Μερικοί ξενοδόχοι ξεκίνησαν με κρατήσεις στο 30%, αλλά αυτό είχε πλέον μειωθεί στο μισό. «Η EasyJet ενώ άρχισε με έξι απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, πλέον τις έχει μειώσει σε τρεις», είπε. Τα ξενοδοχεία στην ηπειρωτική χώρα είναι περίπου κατά ένα τέταρτο γεμάτα σύμφωνα με τους τοπικούς ξενοδόχους. Τον Ιούνιο, οι αφίξεις αεροπορικών επιβατών στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 93% σε μόλις 588.186 από σχεδόν 8,4 εκατομμύρια πέρυσι.

Σύμφωνα με το Politico, η κυβέρνηση έπρεπε ήδη να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για τις αφίξεις στη χώρα. Με τα καθημερινά ποσοστά κρουσμάτων να αυξάνονται στις χώρες των Βαλκανίων, την περασμένη εβδομάδα όλοι οι ταξιδιώτες που διέρχονται τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας υποχρεώθηκαν να έχουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ τις τελευταίες 72 ώρες.

Οι αρχές έχουν επίσης εντείνει τους ελέγχους σε εποχικούς μετανάστες εργαζόμενους και έχουν επιβάλει αυστηρότερο καθεστώς επιθεώρησης για τις τοπικές επιχειρήσεις, ειδικά στις παραλίες. Απαγορεύθηκαν επίσης τα πανηγύρια τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

«Όταν ανοίξαμε τα σύνορα δεν περιμέναμε τόσο ισχυρή παρουσία του ιού στα Βαλκάνια, τότε τα κρούσματα ήταν χαμηλά, κάτι που αποτελεί ακόμα μία ένδειξη για το πόσο ευμετάβλητα είναι τα πράγματα», δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος. «Παρατηρούμε επίσης ότι η συμμόρφωση του κοινού με τους κανόνες ασφάλειας της υγείας στη χώρα είναι πολύ χαλαρή».

Οι θρησκευτικές συγκεντρώσεις είναι μια ανησυχία, με χιλιάδες προσκυνητές να συγκεντρώνονται χωρίς κοινωνική απόσταση στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα στις αρχές Ιουλίου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Άγιο Παΐσιο. Η κυβέρνηση λέει ότι είναι διατεθειμένη να θέσει εκ νέου περιορισμούς εάν είναι απαραίτητο.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι υπουργοί εργάζονται για «ένα Σχέδιο Β με τοπικά lockdown εάν χρειαστεί», αλλά ότι η χώρα δεν θα μπορούσε να επιστρέψει σε πλήρες lockdown.

Ετικέτες: POLITICOΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

26/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

25/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

25/06/2025 | 22:13
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η Alpha Bank “Best Issuing Bank in Southern Europe” για το 2019


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    443 shares
    Share 177 Tweet 111
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    419 shares
    Share 168 Tweet 105
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    373 shares
    Share 149 Tweet 93
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    347 shares
    Share 139 Tweet 87
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    323 shares
    Share 129 Tweet 81
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch