Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή από το βράδυ της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η βασική διαφορά στο σχεδιασμό για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό.

Όλοι οι δρόμοι, εκτός από την Πατησίων στο κομμάτι του Πολυτεχνείου το πρωί της Τρίτης θα μείνουν ανοικτοί καθ΄ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, πορεία δεν θα γίνει και η Αστυνομία θα επιλαμβάνεται στα σημεία που κάποιοι επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν εφαρμόζοντας τον νόμο και επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα που αφορούν στην παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Αν για παράδειγμα κάποιοι προσπαθήσουν να συγκεντρωθούν στα προπύλαια, την Ομόνοια ή οπουδήποτε αλλού, κλιμάκια της Αστυνομίας θα εμφανίζονται, θα γίνονται συστάσεις για παράβαση των μέτρων του κορωνοϊου όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων, προτροπή να διαλυθούν και να αποχωρήσουν.

Στο σχέδιο του «μη εορτασμού» του Πολυτεχνείου, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες.

Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία.

Ο σχεδιασμός είναι ευέλικτος και θα αλλάζει ανάλογα με τα δεδομένα της στιγμής χωρίς όμως να παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία του που είναι όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.