Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα της Πέμπτης κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 43η επέτειο εξέγερσης του .

* 19.30: Μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία περνά το μπλοκ των ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Ακολουθεί αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

*19.20: Οδομαχίες αντιεξουσιαστών-ΜΑΤ επί της Πατησίων, έξω από το Πολυτεχνείο. Καταληψίες του κτηρίου Γκίνη βγαίνουν στον δρόμο και πετούν αντικείμενα που αφαίρεσαν-έσπασαν από το Ίδρυμα. Με χημικά απαντούν τα ΜΑΤ.

*19.02: Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, γύρω από το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, νεαροί που βγήκαν από το Ίδρυμα έχουν στήσει οδοφράγματα σε Πατησίων, Στουρνάρη και Τζωρτζ, ενώ πέταξαν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

18.55: Κλειστές αυτή την ώρα παραμένουν οι Πατησίων από Ιουλιανού και στα δύο ρεύματα, η Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα, η κάθοδος της Λ. Κηφισίας από Πανόρμου, η άνοδος της Β. Σοφίας από Σύνταγμα έως Χίλτον και στα δύο ρεύματα και η κάθοδος από Λ. Αλεξάνδρας, η Β. Σοφίας και η Ακαδημίας. Άνοιξαν Σταδίου και Β. Αμαλίας.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ έως τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, στο τηλ. 11185

* 18.40: Προς την αμερικανική πρεσβεία κατευθύνονται 8.000 διαδηλωτές-μέλη των ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Πιο πίσω ακολουθούν άλλα 1.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περισσότερους από 16.000 υπολογίζει συνολικά τους διαδηλωτές η Αστυνομία.

*18.30: Μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία περνά η κεφαλή της πορείας. Από εκεί περνούν σταδιακά 7.000 (κατά την ΕΛ.ΑΣ.) από τους συμμετέχοντες στο πρώτο μεγάλο τμήμα της πορείας. Παρατεταγμένες παντού αστυνομικές κλούβες, πανό κι αντιαμερικανικά συνθήματα από τους διαδηλωτές.

*18.25: Ελικόπτερο της Αστυνομίας πετά συνεχώς πάνω από τους διαδηλωτές, που ακολουθούνται κατά πόδας και από άνδρες των ΜΑΤ κατά μήκος της διαδρομής προς την αμερικανική πρεσβεία.

18.10: Μπροστά από το ξενοδοχείο Χίλτον περνά η πορεία.

*18.05: «Η κατάληψη του κτηρίου Γκίνη στο Πολυτεχνείο συνεχίζεται κανονικά. Κρατάμε ζωντανές τις μνήμες των αγώνων αναζωπυρώνοντας τις φλόγες της εξέγερσης στο σήμερα. Στο κτήριο έχει αναρτηθεί πανό στη μνήμη του Μιχάλη Καλτεζά κι αναποδογυρισμένη ελληνική σημαία με γραμμένο το σύνθημα: “η εξέγερση θα διαλύσει το έθνος”. Η πρόσβαση αυτή τη στιγμή είναι δυνατή από την πύλη της Στουρνάρη» αναφέρει ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

*18.00: Προσυγκέντρωση στην Ομόνοια οργανώνει μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.