Στα πολιτικά πηγαδάκια γίνεται αναφορά για το αν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλά πληροφορημένες πηγές μας στο θέμα θεωρούν ότι είναι πιθανό και ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής.

Το συμπέρασμα βγαίνει από την κίνηση αυτή προανήγγειλε, έμμεσα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη.

ΤΟΥ Νίκου Κούτρικα

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να φέρει τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους έτσι ώστε να χρεωθεί ατομικά ο καθένας την απόφασή του σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει σχετικά:

«Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίουθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν» είπε. «Η ΝΔ θ α προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Το επιβάλλει ο Ελληνικός λαός θεωρεί ο πρόεδρος της ΝΔ

Συγκεκριμένα ο κ Μητσοτάκης μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής δήλωσε ότι όλοι οφείλουν να ακούσουν τη φωνή του λαού, «με πρώτο τον κ. Τσίπρα και τους πρόθυμους υποστηρικτές της συμφωνίας των Πρεσπών».

«Μια συμφωνία που ετοιμάζονται να ψηφίσουν χωρίς να έχουν καμία τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους τους» τόνισε.

«Οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν».

Η ΝΔ καταγγέλλει την Συμφωνία Τσίπρα διότι ανατρέπει μια εξωτερική πολιτική δεκαετιών, καθώς αναγνωρίζει “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες κι ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους.

Είναι αλήθεια ότι η πρόταση μομφής ιστορικά τοποθετεί την ΝΔ στους διαφωνούντες με την συμφωνία των Πρεσπών και είναι η κορυφαία μορφή άσκησης αντιπολιτευτικής διαφωνίας στην πολιτική της κυβέρνησης.

Πάντως εάν ο πρόεδρος της ΝΔ καταθέσει τελικά πρόταση μομφής αναμένεται να το κάνει κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.

Ίδωμεν