Ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Αργοστολίου, εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων που εξαπατούσαν μέσω διαδικτύου ανυποψίαστους αγοραστές οχημάτων από τον Οκτώβριο του 2019 σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένων επιχειρήσεων συνελήφθησαν έξι Έλληνες, πέντε άνδρες στην Κεφαλονιά και μια γυναίκα σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη.

Τα μέλη της σπείρας αναρτούσαν, κυρίως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αγγελίες για την πώληση αυτοκινήτων, μηχανημάτων ή σκαφών και έπειθαν τους αγοραστές να καταβάλουν σε λογαριασμούς τους διάφορα ποσά ως προκαταβολές, χωρίς βέβαια να τους παραδώσουν ποτέ αυτό που παρήγγειλαν.

Επιχείρησαν να αποκομίσουν πάνω από 120.000 ευρώ

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι εξαπάτησαν συνολικά 30 υποψήφιους αγοραστές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο και άλλες περιοχές και αποπειράθηκαν να αποκομίσουν πάνω από 120.000 ευρώ!

Από τα θύματα μόνο ένας δεν την «πάτησε», ενώ από τους υπόλοιπους η σπείρα αποκόμισε τελικά συνολικά 59.104 ευρώ.

Στα σπίτια των δραστών κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά με συνδέσεις δηλωμένες σε άλλα άτομα και πλήθος κάρτες sim, που χρησιμοποιούσαν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τις άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, 405 ευρώ καθώς και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Επιπλέον, βρέθηκαν διάφορα έγγραφα που αποκαλύπτουν τις κομπίνες.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, καθώς και των δυο αναζητούμενων, ασκήθηκε δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τις απάτες και πλαστογραφία.