Με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, συναντήθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιωθήκαν οι πολύ καλές διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Μαυροβουνίου και το κοινό όραμα για την ευρύτερη περιοχή.
Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα μετά την ανεξαρτητοποίησή του το 2006.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου στην Ηρώδου Αττικού και αφού έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και πραγματοποιήθηκε η επιθεώρηση του αγήματος, εισήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρχικά είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε προς τον Μαυροβούνιο ομόλογό της, τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τη στήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η Ελλάδα πιστεύει ότι σε περιόδους με αυξανόμενες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως αυτή που διανύουμε, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είναι προς το πολιτικό και οικονομικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αποτελεί και κίνητρο για τις χώρες αυτές, προκειμένου να κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
«Υποστηρίζουμε απολύτως την πρωτοβουλία της γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου, ώστε να μη χαθεί το momentum πολιτικής διεύρυνσης των Δυτικών Βαλκανίων», πρόσθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Από την πλευρά του, ο Μίλο Τζουκάνοβιτς ευχαρίστησε την Ελληνίδα ομόλογό του για τη συνεχή υποστήριξη και βοήθεια της χώρας μας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε πως «οι πολύ καλές διμερείς σχέσεις αντικατοπτρίζουν τα αισθήματα φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των λαών μας, καθώς και το κοινό μας όραμα για την ευρύτερη περιοχή».
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μίλο Τζουκάνοβιτς χαρακτήρισε την Ελλάδα «ιστορικό φίλο, αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο».