Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες από την προκλητική και εκτός δημοκρατικών ορίων αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας.

«Πως θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων η των υπουργείων αλλά και των κρίσιμων αρμών της εξουσίας» ήταν η αποστροφή του λόγου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που προκαλεί έντονα ερωτήματα, παραπέμποντας στην Λενιστική νοοτροπία της διαχείρισης της εξουσίας η οποία οδήγησε στην σταλινικοποίηση και σε ακραίες καταστάσεις ελέγχου των κρατικών δομών στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρώντας πως η διακυβέρνηση μια χώρας από μια εκλεγμένη κυβέρνηση δεν αφορά μόνο τη διαχείριση του κράτους αλλά τον πλήρη έλεγχο όλων των δομών του ουσιαστικά προαναγγέλλει πως θα γίνει αυτό καθώς και με ποιό τρόπο η Αριστερά θα κατακτήσει την πολυπόθητη εξουσία.

Ο έλεγχος της Δικαιοσύνης που επιχειρήθηκε μέσα από την δραστηριοποίηση του Ρασπούτιν και των πιέσεων και απειλών προς δικαστικούς λειτουργούς αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης μέσα από τις πρώτες αντισυνταγματικές διαδικασίες ανάθεσης των αδειών και των συχνοτήτων ήταν ένα πρώτο δείγμα.

Τσίπρας Τη δεύτερη φορά αριστερά θα ελέγξουμε τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας

Αν κρίνουμε από τη σκευωρία Novartis, το κλείσιμο καναλιών ή τη διάλυση του τραπεζικού συστήματος της πρώτης φοράς αριστεράς καταλαβαίνουμε τι εννοεί αυτός ο "δημοκράτης".Τσίπρας: Τη δεύτερη φορά αριστερά θα ελέγξουμε τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας

Gepostet von Ομάδα Αλήθειας am Samstag, 15. Februar 2020

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Κυριακής, σχετικά με τη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργίαδης είπε: «άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι «η δεύτερη φορά αριστερά», όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας.

Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών».

Παρόμοιες οι αντιδράσεις και του Κινήματος Αλλαγής όπου σε ανακοίνωση σχολιάζουν: «Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε.

Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν. Όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».

Όπως και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέδρος, σε δηλώσεις του αλλά και σε ανάρτησή του στα Social Media ανέφερε: «Θέλει ο κύριος να κρυφτεί και δεν τον αφήνει η χαρά. Ωμή, αφτιασίδωτη, κυνική ομολογία. Άλλωστε το πώς μας το έχει ήδη δείξει με τον Παπαγγελόπουλο».