Αυτοβούλως σε απομόνωση μπαίνει μπήκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, καθώς ένας υφυπουργός, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή πριν από πέντε ημέρες, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι βγήκε αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε σήμερα, πριν από τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κιθ Κράτς, που είναι αρμόδιος για θέματα οικονομικής ανάπτυξης, ενέργειας και περιβάλλοντος. Ενημερώθηκε, όμως, το απόγευμα ότι ο υφυπουργός Υποδομών, Νικολάι Νάνκοφ, βρέθηκε θετικός και αποφάσισε να απομονωθεί μέχρι να αποφασίσουν οι υγειονομικές αρχές αν θα πρέπει να μπει σε καραντίνα ή όχι.

«Περιμένω την εντολή των υγειονομικών Αρχών και μέχρι τότε θα είμαι σε αυτοαπομόνωση. Ήρθα σε επαφή μαζί του (με τον Νάνκοφ) για τελευταία φορά πριν από πέντε ημέρες», έγραψε -μεταξύ άλλων- στο Facebook.

Τα κρούσματα στη Βουλγαρία αυξάνονται από τις αρχές Οκτωβρίου και σήμερα ανακοινώθηκαν 1.595 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 34.930. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 1.064 πέθαναν.