Σάββατο, 18 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός Αθήνα: Οι τελευταίες ειδήσεις για τον σεισμό

Newsroom από Newsroom
16/01/2018 08:46
Ενημερώθηκε: 16/01/2018 09:13:46
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σεισμός Αθήνα: Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό στον ελλαδικό χώρο και στο στόχαστρο του Εγκέλαδου βρέθηκε και η Αττική το βράδυ της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 22:25 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ που ανησύχησε ιδιαίτερα το λεκανοπέδιο, κυρίως λόγω του εστιακού βάθους που ήταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα.

Παράλληλα το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας, στην περιοχή της Αττικής και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Αθήνας.
Ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο για τους πολίτες ήταν η διάρκεια του σεισμού, με το «κούνημα» να συνεχίζεται για πλέον των 6 δευτερολέπτων. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους μετά τη δόνηση των 4,4 Ρίχτερ, οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει 15 μικρότερους σεισμούς κάτω των 3 Ρίχτερ από την ίδια περιοχή.

Λέκκας : Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες δονήσεις στην Αττική
Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας δεν απέκλεισε να έχουμε το επόμενο διάστημα σεισμικές δονήσεις όπως αυτή των 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που ανησύχησαν την Αττική το βράδυ της Δευτέρας.

«Θεωρώ ότι η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί δεδομένου ότι υπάρχουν μικρά ρήγματα στην περιοχή» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 διευκρινίζοντας ότι «θα είναι δύσκολο να έχουμε μεγαλύτερους σεισμούς της τάξεως των 5 βαθμών».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή από την οποία προήλθε ο σεισμός της Δευτέρας «δεν μπορεί να δώσει πολύ μεγάλο σεισμό γιατί δεν υπάρχουν ρήγματα μεγάλα» συμπληρώνοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Πάρνηθας».

Ερωτηθείς γιατί ο σεισμός έγινε τόσο αισθητός στην Αττική ο καθηγητής Γεωλογίας εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο μικρό εστιακό βάθος και στην εγγύτητα της απόστασης καθώς το επίκεντρό του ήταν στο βορειοανατολικό τμήμα της Πεντέλης.

«Ήταν ένας σεισμός που τον περιμέναμε, είχε μικρό εστιακό βάθος και ήταν συνέχεια των σεισμών που έγιναν πριν από μια εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Όσον αφορά τους σεισμούς που σημειώθηκαν μέσα στο βράδυ σε Σαντορίνη, Τρίπολη και αλλού ο κ. Λέκκας είπε ότι «είναι μια γενικότερη δραστηριότητα που δεν σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια διέγερση σε όλο τον ελλαδικό χώρο».

 

[irp posts=”170104″ name=”Σεισμός τώρα στη Αθήνα”]

Τσελέντης: Το ραδόνιο «έδειξε» τα 4,4 Ρίχτερ της Αθήνας – Περιμέναμε τον σεισμό

Στην αποκάλυψη ότι οι συσκευές ανίχνευσης ραδονίου που έχει εγκαταστήσει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας στην ευρύτερη περιοχή «έπιασαν» τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που αναστάτωσε το βράδυ της Δευτέρας την πρωτεύουσα, προέβη ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Ο κύριος Τσελέντης δήλωσε πως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει εγκαταστήσει τις συγκεκριμένες συσκευές στον Ανατολικό Κορινθιακό, όπου διεξάγεται «ένα μεγάλο πείραμα» γύρω από το ρήγμα των Αλκυονίδων. Οι συσκευές αυτές έχουν εμβέλεια 80 χιλιομέτρων, διευκρίνισε ο καθηγητής, και έτσι «έπιασαν» και τον χθεσινό σεισμό που είχε επίκεντρο στο δάσος της Ραπεντώσας, στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα. Η έκκληση ραδονίου που ανιχνεύτηκε, συνέχισε ο κύριος Τσελέντης μιλώντας στο Σκάι, «είναι μικρή, δεν έχουμε δηλαδή κάτι που να μας λέει για μεγαλύτερο σεισμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο κύριος Τσελέντης δήλωσε ότι στις 9 Ιανουαρίου είχαμε μια «πλούσια ακολουθία, εγώ την ονομάζω “προσεισμική”, με 25 σεισμούς μέσα σε μία ημέρα. Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει, θυμάστε εγώ τότε δεν είχα βγει να πω τίποτα. Αυτή η ακολουθία μπορεί να έδειχνε ότι μπορεί να ήταν προσεισμική ακολουθία. Δεν είχαμε κάτι που να μας λέει ότι θα τελείωνε εκεί. Και οι απόψεις ότι μία περιοχή δεν έχει δώσει ιστορικά σεισμούς, δεν σημαίνουν τίποτα. Σας θυμίζω την Ανδραβίδα, τα Γρεβενά. Και ένας σεισμός 4,5 Ρίχτερ σε μια κατοικημένη περιοχή όπου υπάρχουν και παλιά σπίτια δεν είναι μια απλή υπόθεση».

«Θεωρώ ότι ο σεισμός που έγινε χθες, μάλλον, κατά 90%, μπορώ να τον ονομάσω σαν τον κύριο σεισμό αυτή της προσεισμικής ακολουθίας», πρόσθεσε, καθώς όπως εξήγησε, «στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχουμε καταγράψει όλη τη νύχτα γύρω στους 15 μετασεισμούς, ο μεγαλύτερος των οποίων ήταν στα 2,9 Ρίχτερ. Δεν έχουμε δει μετατόπιση προς μεγάλους σεισμούς. Ο σεισμός έγινε στο δάσος της Ραπεντώσας, στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, δεν είδαμε μετατόπιση προς Ωρωπό, προς άλλα ρήγματα, αλλά παρακολουθούμε την ευρύτερη περιοχή σε ακτίνα 35 χιλιομέτρων».

«Περιμέναμε με την έκκληση ραδονίου ότι θα συμβεί κάτι και εκτιμώ ότι μπορεί να έχουμε κι άλλο σεισμό ίδιου μεγέθους. Παρακολουθούμε φυσικά και την μετασεισμική ακολουθία, εάν “κολλήσει”, σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε κι έναν σεισμό λίγο μεγαλύτερο, της τάξης των 4,5 Ρίχτερ», είπε ο καθηγητής.

Ο κύριος Τσελέντης εξήγησε τέλος, πως το «μεγάλο πείραμα» στον ανατολικό Κορινθιακό έχει να κάνει με το ρήγμα των Αλυκονίδων, που έχει πολύ καιρό να δώσει μεγάλο σεισμό. «Κάποια στιγμή θα γίνει και εκεί και ελπίζουμε να τον πιάσουμε», είπε, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε LIVE τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για όλους τους σεισμούς.

 Δείτε εδώ live τι καταγράφει για τον σεισμό η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).

Κάντε κλικ εδώ τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού για τους μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.

Δείτε εδώ τι καταγράφει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.

Κάθε σεισμός LIVE από την αντίστοιχη υπηρεσία που καταγράφει κατά τόπους σε real time τη σεισμική δραστηριότητα.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ

Ετικέτες: SEISMOSSEISMOS LIVESEISMOS TWRAteleutaia neaΣΕΙΣΜΟΣΣΕΙΣΜΟΣ LIVEΣΕΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣΕΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σεισμός τώρα: Δόνηση 4,5 Ρίχτερ ξύπνησε το Λασίθι-Δείτε LIVE τι καταγράφει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

16/10/2025 | 07:55
Featured

Σεισμοί που έρχονται στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα – Παγκόσμια προειδοποίηση από αναλυτές και σεισμολόγους

12/10/2025 | 13:04
Featured

Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

07/10/2025 | 16:00
Featured

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Πύλο

30/09/2025 | 13:43
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σεισμολόγοι μιλούν για τον σεισμό στην Αθήνα- Μετασεισμοί


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Δολοφονία-σοκ στη Λεμεσό: Εκτέλεσαν τον πρόεδρο της Καρμιώτισσας μέσα στο αυτοκίνητό του – Ερευνάται συμβόλαιο θανάτου 

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Συνομιλίες Ρούμπιο – Λαφρόφ για την προετοιμασία της συνάντησης Πούτιν – Τραμπ

    168 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ-Τραγωδία στις Αφίδνες – 3 νεκροί, 2 σοβαρά τραυματίες: “Το ένα αυτοκίνητο ήταν μέσα στο άλλο” λέει ο οδηγός του γερανού

    167 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ έως τέλη Οκτωβρίου: «Παλαιά Βιολογικά», de minimis, ΕΦΚ πετρελαίου και προκαταβολή Βασικής – Όλο το χρονοδιάγραμμα για αγρότες και κτηνοτρόφους

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
  • Τραγωδία στους Αμπελοκήπους: 35χρονος άνδρας «βούτηξε» από τον 24ο όροφο του Πύργου Απόλλων

    157 shares
    Share 63 Tweet 39
  • ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ–ΕΛΓΑ: 3 εβδομάδες–10 πληρωμές έως 10/11 — 80 εκ. € για Φυτικό Κεφάλαιο Daniel, προκαταβολές 60%, 22 εκ. € για ευλογιά, 46 εκ. € ζωοτροφές

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΑΣΕΠ–ΕΣΥ: 3.811 μόνιμες θέσεις σε τρία «κύματα» – Ποιες ειδικότητες ανοίγουν, τι ισχύει με την 8Κ/2024 και πώς να ετοιμάσεις φάκελο χωρίς λάθη

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch