: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τους μετασεισμούς  – Σεισμική δόνηση έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή στα Χανιά.

Ακολούθησε δεύτερος λίγα λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αναφέρεται ότι ο σεισμός που έγινε στις 10:45 το πρωί, ήταν μεγέθους 4,5 της κλίμακας ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο τον Νομό Χανίων, αλλά ήταν μικρότερος σε διάρκεια από το σεισμό 6,1 ρίχτερ της 27ης Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο το επίκεντρο του σεισμού ήταν 52 χλμ. ΝΔ των Χανίων, 20χλμ. νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, κοντά στη Σούγια.

Ο ήταν επιφανειακός, το βάθος του εκτιμάται στα 10 χλμ.

Ακολούθησε δεύτερος σεισμός στις 11:00 με μέγεθος 3,9 ρίχτερ σε απόσταση 16 χλμ. ανατολικά της Παλαιόχωρας και με εστιακό βάθος 1 χλμ.

Φ.Βαλιανάτος: «Δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της 27ης Νοεμβριου»

Όπως τονίζει στο Flashnews.gr o σεισμολόγος Φίλιππος Βαλιανάτος, «ακολουθούν αρκετοί , με μεγαλύτερο εκείνον των 3,9 ρίχτερ. Ο σημερινός σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της 27ης Νοεμβριου. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν αναμένεται να δώσει μεγάλο σεισμό στο μέλλον.»

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καντανου Σελίνου. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας εξήλθαν των τάξεων τους την ώρα του σεισμού και λίγο μετά από αυτόν, αλλά τώρα συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους.