: Ταρακουνήθηκε η Αθήνα με 5,3 Ρίχτερ: Δεκαπέντε δευτερόλεπτα διήρκησε η  στις 14:29 λεπτά έγινε αισθητή. Φόβοι για έντονους μετασεισμούς.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ : Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 5,3 της κλίμακας ρίχτερ, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας (Πάρνηθα) σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακο και 4 χλμ βορείως της Μαγούλας, εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα ενώ πρόβλημα παρατηρείται στις τηλεπικοινωνίες.

 Σεισμός Αθήνα: «Από το ρήγμα του 1999 ο σεισμός

Σεισμός τώρα-  Γεωδυναμικό Ινστιτούτο – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών -ΣΕΙΣΜΟΙ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑΠαρακολούθηση της σεισμικότητας σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες (αυτόματες λύσεις)

Σεισμός τώρα – Ολες οι ειδήσεις

Από το μέγεθος του σεισμού προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στους δρόμους και στις επικοινωνίες, σύμφωνα με τα μέχρι αυτή τη στιγμή στοιχεία υπήρξαν ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μια παλιά κατοικία στη Δραπετσώνα κατέρρευσε, όπως και άλλη μία ακατοίκητη στα Πετράλωνα. Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, έπεσαν σοβάδες από κάποια κτίρια στην οδό Αιόλου, ενώ έπεσε και ο σταυρός της Εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης.

 Σεισμός τώρα : Οι ζημιές

Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες. Λόγω του σεισμού ακυρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο κ. Χρυσοχοϊδης έφυγε εσπευσμένα για το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ απ΄όπου παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων.

Οι κλήσεις μέχρι στιγμής πέρα από 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στο κέντρο της Αθήνας λόγω διακοπών ρεύματος, είναι για μικρές υλικές ζημιές στην Πετρούπολη τζαμαρίες και σοβάδες δίχως θύματα.

Σεισμός Αθήνα: Κατέρρευσε κτίριο στη Δραπετσώνα

Δεν άντεξε στο χτύπημα του εγκέλαδου παλαιό κτίριο στη Δραπετσώνα το οποίο και κατέρρευσε.

 ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ – Εκτενείς αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ για τον σεισμό

Όπως έγινε γνωστό, ένα ακατοίκητο κτίριο κατέρρευσε στην Ερμού, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Παράλληλα, μία τουρίστρια τραυματίστηκε από πτώση σοβάδων στο μουσείο της Ακρόπολης. Αναφορές για πτώση σοβάδων και στο κτίριο της εισαγγελίας Πειραιά. Πολλές πλατείες του Λεκανοπεδίου γέμισαν με κόσμο. Δεν υπάρχει εντολή για εκκένωση δημόσιων κτιρίων. Οι σταθμοί του Μετρό παραμένουν ανοικτοί και η κίνηση των συρμών γίνεται με μικρή ταχύτητα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές.

Λόγω του σεισμού, δημιουργήθηκε πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες. Συγκεκριμένα, για το κέντρο της Αθήνας δέχτηκε 30 με 40 κλήσεις.

Εν τω μεταξύ, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει δώσει εντολή για ετοιμότητα σε όλα τα νοσοκομεία της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας και ειδικά το Θριάσειο Νοσοκομείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα λόγω της εγγύτητάς του στο επίκεντρο της δόνησης.