Στην Κέρκυρα βρίσκεται από τις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά το γεφύρι της Πλάκας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Κέρκυρα με πρώτη στάση του πρωθυπουργού το Αχίλλειο, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και τον κήπο του μουσείου. Αμέσως μετά την ξενάγηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το corfutvnews.gr «Ντροπή για την Κέρκυρα να βρίσκεται το Αχίλλειο σε αυτή την κατάσταση». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν ήταν εικόνες που μας τιμούν αυτές που αντίκρισε, ενώ αναφέρθηκε στην ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου, τονίζοντας ότι θα το παρακολουθεί στενά.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, και ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας, ενώ τον υποδέχθηκαν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, και ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας.

Το Αχίλλειο ήταν η πρωτη στάση του Πρωθυπουργού, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και τον κήπο του μουσείου

Στον πρωθυπουργό, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από το μουσείο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, και ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας
Toν Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε η φιλαρμονική εταιρεία Γαστουρίου.