Στον όγδοο όροφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα λειτουργεί από τη Δευτέρα το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) για τη πάταξη λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ, όπως τσιγάρα, ποτά, καύσιμα κλπ.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσουν, από κοινού, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δέσμευση των δύο φορέων για τις προσπάθειες πάταξης της μάστιγας του λαθρεμπορίου.

Ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν από το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του Πρωτόκολλου Συνεργασίας που θα υπογράψουν ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση ημερίδων και λοιπών εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση των επιχειρήσεων για κάθε θέμα σχετικό με το λαθρεμπόριο στα προϊόντα που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, την ευαισθητοποίηση του κοινού, κυρίως με την επισήμανση των κινδύνων που εγκυμονεί για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία και την εθνική οικονομία η λαθρεμπορία των καπνικών, αλκοολούχων και πετρελαιοειδών προϊόντων και την παροχή πληροφοριών για τις συμπεριφορές που πλήττουν το νόμιμο εμπόριο.

Τα γραφεία του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου βρίσκονται στον 8ο όροφο του ΕΒΕΑ και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με το newsbeast.gr