Στο Φανάρι με την σύζυγό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θερμή συνάντηση με Βαρθολομαίο

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να σας υποδεχόμεθα εδώ στο Φανάρι και για εμένα και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο σήμερα μεγάλη Πέμπτη εν αναμονή της Αναστάσεως» είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στον πρόεδρο της ΝΔ.

Στο Φανάρι βρίσκεται την Μ.Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε θερμή συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να σας υποδεχόμεθα εδώ στο Φανάρι και για εμένα και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο σήμερα μεγάλη Πέμπτη εν αναμονή της Αναστάσεως» είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο πατριαρχικό γραφείο σήμερα νωρίς το απόγευμα.

«Παναγιώτατε ήθελα Μεγάλη Πέμπτη να μου δοθεί η ευκαιρία να βρεθώ εδώ μαζί σας σε αυτή την τόσο σπουδαία μέρα της Ορθοδοξίας να σας μεταφέρω τα για μια ακόμη φορά την βαθιά αγάπη και τον σεβασμό μας» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης στην συνάντησή του με τον κ. Βαρθολομαίο αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ίμβρο όπου παρευρέθη στα θυρανοίξια Παρεκκλησίου που ανακαινίστηκε πρόσφατα για να ξαναλειτουργήσει μετά από δεκαετίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ το βράδυ εκκλησιάστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου και θα επιστρέψει σήμερα Μ.Παρασκευή  στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία των Παθών του Κυρίου μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γραμπόφσκι και η κόρη τους Δάφνη.

Κατά την άφιξή τους στο ναό η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε μπροστά στην κλειστή Πύλη του Πατριαρχείου, τον τόπο του απαγχονισμού του Ιερομάρτυρα Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ εκεί που τιμώντας την μνήμη του, η Δάφνη Μητσοτάκη, κατέθεσε ένα μπουκέτο μοβ ανεμώνες.

Αμέσως μετά η οικογένεια Μητσοτάκη κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του Ναού για να ανάψει ένα κερί και να παρακολουθήσει την ακολουθία των Παθών χοροστατούν τος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν οι συγχοροστατούντες Αρχιερείς, Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος, Κυδωνιών Αθηναγόρας, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, ο Μ. Πρωτοσύγκελος Ανδρέας και ο Μ. Αρχιδιάκονος Θεόδωρος.

Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το Πατριαρχείο τυλίχθηκαν στο σκοτάδι κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου, με τη συγκίνηση όλων να κορυφώνεται.

Εκκλησιάστηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του και την κόρη τους, ο πρέσβης της Ελλάδος στην ‘Αγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής με τη σύζυγό του, η γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, ‘Αρχοντες Οφφικιάλιοι και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Η Μαρέβα Γκραμπόβσκι και η Δάφνη Μητσοτάκη στην λειτουργία των Παθών στο Φανάρι
Η στιγμές ήταν κατανυχτικές μέσα στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θερμή συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.