Στο μουσείο της Ακρόπολης βρέθηκαν ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, ο Αντώνης Σαμαράς και ο καθηγητής Παντερμαλής σε μια ξενάγηση στο Ελληνικό Μουσείο που σάρκα και οστά πήρε επι πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά.

Τηρώντας όσα είχε πει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές ημέρες στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, ότι δηλαδή θα κάνει φέτος διακοπές στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ έφθασε σήμερα στη χώρα μας μαζί με τον σύζυγό του Γκοτιέ Ντεστενέ.

Τελικός προορισμός του ζευγαριού η Πάρος. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου με τον σύζυγό του έκαναν μια στάση στην Αθήνα για να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης. Μάλιστα, ο κ. Μπετέλ επικοινώνησε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του να γευματίσουν μαζί στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οταν βρέθηκαν στο Μουσείο ζήτησαν να τους γίνει ξενάγηση και ο κ. Σαμαράς μαζί με τον πρόεδρο του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή ανέλαβαν να τους διηγηθούν την ιστορία των μοναδικών εκθεμάτων.

Στις φωτογραφίες  φαίνονται οι κ.κ. Σαμαράς και Παντερμαλής να ξεναγούν τον πρωθυπουργό τους κ.κ. Μπετέλ και Ντεστενέ στους χώρους του Μουσείου και να ποζάρουν όλοι μαζί για τις αναμνηστικές φωτό. Φυσικά, όλοι τους φορούσαν τα απαραίτητα καλύμματα προσώπου, τα οποία ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωτικά για το Μουσείο της Ακρόπολης πριν επιβληθεί χθες η χρήση τους σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Αμέσως μετά το πρωθυπουργικό ζεύγος του Λουξεμβούργου αναχώρησε για την Πάρο όπου θα περάσει τις διακοπές του.

Να σημειωθεί ότι ο Ξαβιέ Μπετέλ έχει μείνει για ένα διάστημα στην Ελλάδα, ως φοιτητής, καθώς βρέθηκε με Erasmus στη Θεσσαλονίκη μελετώντας ναυτικό και εκκλησιαστικό δίκαιο.