Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: Νέα κρούσματα ευλογιάς στα αιγοπρόβατα – Έκτακτη σύσκεψη για κεράσια και ροδάκινα

Γιώργος Θεοχάρης από Γιώργος Θεοχάρης
14/07/2026 17:02
σε HOT NEWS, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: Η ευλογιά των αιγοπροβάτων εξαπλώνεται σε νέες περιοχές, ενώ οι παραγωγοί σε Πέλλα, Ημαθία και Φλώρινα ενώνουν τις δυνάμεις τους ζητώντας πλήρεις αποζημιώσεις, στήριξη εισοδήματος και άμεσα μέτρα για τη διάσωση της πρωτογενούς παραγωγής.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης

ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ : De minimis, ΕΦΚ πετρελαίου, λιπάσματα και πληρωμές ΕΛΓΑ μέσα στον Ιούλιο – Τι μπαίνει σε αγρότες  και κτηνοτρόφους 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

News: Η ελληνική κτηνοτροφία και δενδροκομία βρίσκονται αντιμέτωπες με μία από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων ετών, καθώς η επέκταση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, οι μεγάλες απώλειες στην παραγωγή και οι χαμηλές εμπορικές τιμές δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό στην ύπαιθρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το tilegrafimanews.gr, εξειδικευμένα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη της επιζωοτίας, ενώ εξετάζονται πρόσθετες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η νόσος εξακολουθεί να εμφανίζεται σε νέες περιοχές της χώρας, παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και μήνες. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι καταγράφονται εστίες ακόμη και σε περιοχές που μέχρι πρότινος θεωρούνταν απαλλαγμένες από την ευλογιά, γεγονός που αυξάνει τον προβληματισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Εξάπλωση της νόσου σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες

Κατά το τελευταίο δίμηνο έχουν δηλωθεί συνολικά 28 νέες εστίες στο διεθνές σύστημα παρακολούθησης ζωονόσων, με κρούσματα να εντοπίζονται στην Αρκαδία, Ηλεία, Σέρρες, Κοζάνη, Ροδόπη, Πιερία, Μεσσηνία, Αιτωλοακαρνανία και πρόσφατα στην Πρέβεζα.

Η εμφάνιση περιστατικών στην Ήπειρο προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των τοπικών αρχών, καθώς η συγκεκριμένη Περιφέρεια είχε καταφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνει σχεδόν ανεπηρέαστη από τη νόσο.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες συνεχίζουν τους ελέγχους στις εκτροφές, ενώ οι παραγωγοί καλούνται να εφαρμόζουν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βιοασφάλειας, να περιορίζουν τις μετακινήσεις των ζώων και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές για οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό.

Ενισχύονται τα μέτρα βιοασφάλειας

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη αποστείλει οδηγίες προς Περιφέρειες, Δήμους, λιμενικά ταμεία και συναρμόδιους φορείς για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση απολυμαντικών αψίδων, τάφρων και ειδικών σημείων απολύμανσης σε λιμάνια και βασικές πύλες εισόδου της χώρας, καθώς και την αναβάθμιση των διαδικασιών ελέγχου σε περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις μετακινήσεις ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να εξεταστούν επιπλέον μέτρα, εφόσον η επιδημιολογική εικόνα δεν παρουσιάσει ουσιαστική βελτίωση.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Σεπτέμβριο οι εκκρεμότητες για δεσμευμένα αγροτεμάχια – Έρχονται 61 εκατ. ευρώ για λιπάσματα

Η ΕΘΕΑΣ ζητά αλλαγή στρατηγικής

Παράλληλα, η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών παρεμβαίνει δυναμικά, υποστηρίζοντας ότι η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των ζωονόσων δεν επαρκεί πλέον.

Η ΕΘΕΑΣ επισημαίνει ότι οι συνεχείς θανατώσεις ζώων, οι απαγορεύσεις μετακίνησης και οι παρατεταμένοι περιορισμοί δημιουργούν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους κτηνοτρόφους, ενώ δυσκολεύουν σημαντικά την ανασύσταση των κοπαδιών.

Μεταξύ των προτάσεων που καταθέτει περιλαμβάνονται η ενίσχυση των αποζημιώσεων, η κάλυψη των δαπανών βιοασφάλειας, η στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, αλλά και η διαμόρφωση ενός νέου ευρωπαϊκού πλαισίου αντιμετώπισης των ζωονόσων, στο οποίο θα εξεταστεί ακόμη και οργανωμένη στρατηγική εμβολιασμού, όπου αυτό κρίνεται επιστημονικά αναγκαίο.

Αγανάκτηση στους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η κινητοποίηση και στον χώρο της δενδροκομίας.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου προγραμματίζεται πανελλαδική σύσκεψη στην Αριδαία, με τη συμμετοχή παραγωγών κερασιών και ροδάκινων από την Πέλλα, την Ημαθία, τη Φλώρινα και άλλες περιοχές της χώρας.

Βασικό αίτημα αποτελεί η πλήρης αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε ο προανθικός παγετός του 2025, αλλά και η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι το κόστος παραγωγής και συγκομιδής ξεπέρασε τις τιμές διάθεσης των προϊόντων, με αποτέλεσμα πολλές εκμεταλλεύσεις να λειτουργούν πλέον με ζημίες.

Παράλληλα, εκφράζουν έντονη ανησυχία για τις πολύ χαμηλές τιμές που επικρατούν στα συμπύρηνα ροδάκινα, καθώς αρκετοί παραγωγοί παραδίδουν ήδη προϊόν χωρίς να γνωρίζουν την τελική τιμή πληρωμής.

Στην ατζέντα της σύσκεψης βρίσκεται ακόμη το πρόβλημα με τις ξερές βέργες στις δενδρώδεις καλλιέργειες, το οποίο έχει προκαλέσει σημαντικές απώλειες παραγωγής σε αρκετές περιοχές.

Οι επόμενες εβδομάδες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες τόσο για την πορεία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων όσο και για τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις των παραγωγών. Κτηνοτρόφοι και αγρότες ζητούν άμεσες λύσεις, επισημαίνοντας ότι χωρίς ουσιαστική οικονομική στήριξη και αποτελεσματικότερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των ζωονόσων, ο πρωτογενής τομέας θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό έντονη πίεση τους επόμενους μήνες.

ΑΑΔΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ: 1,16 δισ. ευρώ έως τον Δεκέμβριο – Οι 6 μεγάλες πληρωμές που έρχονται για αγρότες και κτηνοτρόφους


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: αποζημιώσειςδενδροκομίαευλογιά αιγοπροβάτωνΖΩΟΤΡΟΦΕΣκτηνοτροφίαΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ : De minimis, ΕΦΚ πετρελαίου, λιπάσματα και πληρωμές ΕΛΓΑ μέσα στον Ιούλιο – Τι μπαίνει σε αγρότες  και κτηνοτρόφους 

13/07/2026 | 11:02
HOT NEWS

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ – ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Η ευλογιά χτυπά την Πιερία, ελλείψεις στο γάλα και ενεργειακό αδιέξοδο στους ΤΟΕΒ

19/06/2026 | 15:02
HOT NEWS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: Πότε πληρώνονται τα 67 εκατ. ευρώ για πυρκαγιές και πλημμύρες και τι αλλάζει στα κοπάδια λόγω ευλογιάς;

14/06/2026 | 15:02
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΕΛΓΑ και αγροτικό πετρέλαιο: Ψηφιακές εκτιμήσεις στα χωράφια και έκπτωση στην αντλία από τον Νοέμβριο 2026

05/06/2026 | 13:02
Load More

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – Νέο πρόγραμμα με μισθό έως 1.250 ευρώ για 1.000 ανέργους πτυχιούχους

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Διαμαντοπούλου: Ο Τσίπρας χτυπούσε το ΠΑΣΟΚ, συνεργάστηκε με τον Καμμένο και τώρα μιμείται τη φωνή του Παπανδρέου

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις έως 106€ για εργαζόμενους συνταξιούχους – Αναδρομικά ενστόλων και νέες πληρωμές 

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • ΑΣΕΠ 2026: 3.300 μόνιμες προσλήψεις με την 7Κ και κρίσιμες διορθώσεις ΟΠΣΥΔ έως 15 Ιουλίου – 8 σημεία που πρέπει να γνωρίζετε

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ – ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: Έρχονται 268 εκατ. ευρώ για αγρότες – Τα νέα μέτρα της ΕΕ, οι ημερομηνίες πληρωμών και 7 παραδείγματα

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Πολιτικό θρίλερ σε τρία μέτωπα: Διάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ, συναγερμός για επιθέσεις και η αλήθεια για τη 13η σύνταξη

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Χατζηδάκης: Η ΝΔ δεν θα παρουσιάσει προτάσεις που θα κοροϊδεύουν τους πολίτες

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch