Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα δημιουργεί ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Για ακόμη μια ημέρα, «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων αναδείχτηκε η Αττική, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας.

Από τα 865 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 331 καταγράφονται στην Αττική -αρνητικό ρεκόρ- ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη με 181 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Για παράδειγμα, στην Εύβοια καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα, στα Ιωάννινα 32, στην Κοζάνη 27, στη Λάρισα 23, στις Σέρρες 19, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη τη χώρα.

Όλα τα μέτρα στο τραπέζι

Σε συναγερμό βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τη νέα σοκαριστική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές με τους επιστήμονες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε αργά το απόγευμα από την Κύπρο όπου είχε βρεθεί εκεί για την τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, ενώ το πρωί αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Κατά πληροφορίες όλα είναι πάνω στο τραπέζι σε επίπεδο μέτρων. Εκτός από το τοπικό lockdown στην Καστοριά και την αναβάθμιση επιπέδου συναγερμού για τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Βοιωτία που έχουν ήδη ανακοινωθεί, στο τραπέζι βρίσκονται ακόμη δύο μέτρα: Η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καθώς επίσης και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο μοντέλο της Γαλλίας.

Σε κάθε περίπτωση, οριστικές αποφάσεις αναμένονται αύριο το πρωί, ενώ δεν αποκλείεται τις όποιες ανακοινώσεις να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το βράδυ της Πέμπτης μέσω τηλεοπτικού μηνύματος.