Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Συναγερμός στον Άγιον Όρος: Ο κορωνοϊός θερίζει την Μονή Φιλοθέου – Παίρνουν παρασιτοκτόνο για να μην κολλήσουν!

Newsroom από Newsroom
24/01/2022 13:31
Ενημερώθηκε: 24/01/2022 13:37:26
σε HOT NEWS, ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
56
SHARES
120
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συναγερμός στον Άγιον Όρος: Ο κορωνοϊός θερίζει την Μονή Φιλοθέου – Παίρνουν παρασιτοκτόνο για να μην κολλήσουν!

Ειδήσεις:  Βράζει από κορωνοϊό η Ιερά Μονή Φιλοθέου και την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες πως οι μοναχοί παίρνουν προληπτικά την ουσία «ιβερμεκτίνη», μέσω του φαρμακευτικού σκευάσματος Scaball, που όμως δεν ενδείκνυται για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η ουσία αυτή βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας αντιεμβολιαστών, που θέλουν να αποτρέψουν τον εμβολιασμό. Ιδιαίτερα διακινείται μέσω παραχριστιανικών οργανώσεων και άλλων και μάλιστα λέγεται πως είναι το….μυστικό όπλο κατά του κορωνοϊού.

«Η “ιβερμεκτίνη” χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό, κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή κάποιοι την πρότειναν ως θεραπεία για τον κορωνοϊό, αλλά πολύ γρήγορα απαξιώθηκε ως φάρμακο και μάλιστα είναι πιθανόν να κάνει ζημιά σε όποιον την καταναλώνει, καθώς έχει σοβαρές παρενέργειες», δήλωσε στη Voria.gr, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, «η “ιβερμεκτίνη” είναι από τα φάρμακα που αγκάλισαν οι αντιεμβολιαστές, αλλά θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όποιον το παίρνει πως όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά μπορεί και να καταστεί επικίνδυνο».

Πρόκειται για ένα κατά βάση κτηνιατρικό φάρμακο για το οποίο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έβγαλε ανακοίνωση πριν από λίγο καιρό, την οποία τιτλοφορούσε: «Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι γάτα. Σταμάτησέ το!».

Ο FDA ανέφερε πως η “ιβερμεκτίνη” είναι ουσία που αφορά κατά κύριο λόγο τη θεραπεία των ζώων, που έχουν προσβληθεί από παράσιτα. Για τον άνθρωπο έχει λάβει έγκριση για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως για τις…ψείρες της κεφαλής και κάποια παράσιτα του στομάχου. Έκανε επίσης γνωστό πως η ουσία αυτή δεν δίνεται για την πρόληψη του κορωνοϊού και σημειώνονταν πως η λήψη μεγάλων ποσοτήτων είναι επικίνδυνη.

Παίρνουν το… παρασιτοκτόνο

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι οι μοναχοί στη Μονή Φιλοθέου, που είναι σχεδόν στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι, καταναλώνουν το σκεύασμα της “ιβερμεκτίνης”, ενώ το συνιστούν και σε άλλους, εκτός Μονής, ως προστασία από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να τους έχει βοηθήσει καθώς 5 μοναχοί έχουν ήδη καταλήξει από επιπλοκές του κορωνοϊού και υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 25 ενεργά κρούσματα σε σύνολο περίπου 40 μοναχών.

Οι περισσότεροι μοναχοί είναι απομονωμένοι στα κελλιά τους και οι πόρτες έχουν σφαλίσει για προσκυνητές και άλλους. Μετά την εκδημία του π. Λουκά πριν από 10 ημέρες, του ανιψιού του π. Πορφύριου στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και του π.Ταξιάρχη το Σάββατο, το μοναστήρι έχει μείνει χωρίς προϊστάμενο, καθώς οι τρεις πατέρες ήταν οι προϊστάμενοι στη Γεροντική Σύναξη. Μάλιστα ο π. Ταξιάρχης αρνούνταν μέχρι τέλους να βγει από το μοναστήρι και να διακομιστεί σε νοσοκομείο, δεχόμενος επί τόπου, στο κελλί του, οξυγόνο, επειδή δεν ήθελε να μείνει «ακέφαλο» από προϊστάμενο το μοναστήρι. Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα νικήθηκαν επίσης από τον κορωνοϊό ο π. Κοσμάς, που ήταν ο οδοντογιατρός της Μονής και ο π.Δαμιανός.

Η κατάσταση στο Άγιον Όρος

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Άγιον Όρος, καθώς εκτός της Μονής Φιλοθέου που βρίσκεται σε καραντίνα, άλλο ένα μοναστήρι βρίσκεται αντιμέτωπο με πολλά κρούσματα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε σκήτες και κελλιά που βρίσκονται στη νότια πλευρά της Αθωνικής Πολιτείας, αρκετά μακριά από το κέντρο Υγείας στις Καρυές. Εκεί εγκαταβιούν κυρίως ηλικιωμένοι μοναχοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν έχουν και τακτική επικοινωνία με το διοικητικό κέντρο.

Σε δηλώσεις του στη Voria.gr, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, ανέφερε πως από τους περίπου 1.800 μοναχούς, οι 1050 έχουν νοσήσει και οι 460 έχουν εμβολιαστεί, όπως και το 100% των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί. «Συνεπώς οι περίπου 1500 έχουν θωρακιστεί απέναντι στον ιό, έτσι δεν θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Ο κ. Μαρτίνος θεωρεί υπερβολικά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αντιεμβολιαστικό κίνημα που εκπορεύεται από το Άγιον Όρος, σημειώνοντας πως «οι μοναχοί ζουν ασκητικά και ασχολούνται με τα πνευματικά τους καθήκοντα. Καλό θα ήταν να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους και να τους αφήσουμε στην ησυχία τους».

Ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τις δηλώσεις αγιορείτη μοναχού για αντιεμβολιαστές εντός του Όρους που με τη ρητορική τους καλούν τους πιστούς να μην εμβολιαστούν και ευθύνονται για πολλούς θανάτους.

Οι δηλώσεις του ιερομόναχου Ιωσήφ προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα για να διακριβωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες, ποιοι είναι οι καταγγέλοντες και αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αναφορικά με την κατάσταση στο Περιβόλι της Παναγίας, σημειώνεται ότι σε πέντε Μονές, τη Σιμωνόπετρα, την Ιβήρων, τη Σταυρονικήτα, την Ξενοφώντος και την Παντοκράτορος, έχει εμβολιαστεί πάνω από το 90% των μοναχών, όπως και στη νόμιμη αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, που εδρεύει στις Καρυές. Μάλιστα οι δύο πρώτες μονές έχουν σφαλίσει τις πόρτες τους και εδώ και 1,5 χρόνο δεν δέχονται προσκυνητές, ενώ στις τρεις τελευταίες ο αριθμός των προσκυνητών είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Κλειστές είναι και οι μονές Ξηροποτάμου και Βατοπαιδίου, στη δεύτερη, ο ηγούμενος Εφραίμ ασθένησε σοβαρά και ξεπέρασε τον κορωνοϊό μετά από πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Στη μονή αυτή, που είχε το προηγούμενο διάστημα κοντά στα 30 κρούσματα, εμβολιάστηκε το 60% των μοναχών.

Απώλειες μετρά και η Μονή Κωνσταμονίτου, που έχει χάσει εφτά μοναχούς, αλλά και η Μονή Γρηγορίου με δύο μοναχούς να έχουν καταλήξει και αρκετούς άλλους να περνούν τον κορωνοϊό σχετικά δύσκολα.

Ετικέτες: ʼγιον Όροςάγιο οροςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

03/09/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/09/2025 | 23:55
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ: Η συνταγή του μοναχού Ευγενίου από το Άγιον Όρος- Τι πρέπει να προσέξετε!

21/08/2025 | 19:30
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Έτσι θα βάλετε αλυσίδες στο χιόνι σε 9 απλά βήματα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Πατριάρχης προωθούσε άνθρωπο των μαφιόζων

    342 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Μονή Σινά – «Με στοχοποίησαν»: Η 70χρονη που κατηγορούν οι 15 μοναχοί “σπάει” τη σιωπή της -Η επιστολή-κατάθεση ψυχής και οι τελευταίες εξελίξεις

    195 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Σάλος με τον Καμμένο, τον νέο Μητροπολίτη και τον Αρχιμανδρίτη: Αποκαλύψεις για την Κρητική Μαφία και την Εκκλησία

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • Νέα όπλα, νέοι φόβοι: Ο κίνδυνος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου μετά την κινεζική επίδειξη ισχύος

    157 shares
    Share 63 Tweet 39
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ-Αναδρομικά αποστράτων 2025–2026: Τελευταίες πληροφορίες για προσωπική διαφορά, ΕΑΣ και πληρωμές έως 8.500€

    151 shares
    Share 60 Tweet 38
  • Ρωσία: «Θα βοηθήσουμε» την Κίνα να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στην πυρηνική ενέργεια

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • 5.000€ με το καλημέρα, έως 17.500€ σε 12 μήνες»: Τα 2 νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ – τι είπαν στο tilegrafimanews.gr στελέχη του Υπουργείου

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch