Ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν το σύνολο των ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων, καθώς και εκείνων που σχετίζοντα με την ανατολική Μεσόγειο τονίζει η Γαλλική προεδρία.

«Η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις… Είναι σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την περιοχή η ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγική σύμπραξης», αναφέρει η γαλλική προεδρία.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη «θα είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη…μετά την κατά παράδοσιν επίσκεψη (του έλληνα πρωθυπουργού) στην Κύπρο», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ξεκινάει ένα κρίσιμο κύκλο ταξιδιών στο πλαίσιο της προώθηση των ελληνικών ζητημάτων και ιδιαίτερα το θέμα της ελληνικής οικονομίας ενόψει και της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς όπου θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των πλεονασμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στις 29 Αυγούστου στο Βερολίνο για συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, στις 2 Σεπτεμβρίου πετά για Άμστερνταμ, ενώ από τις 23 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ αλλά και για σειρά επαφών.