Αλγεινή εντύπωση και ένα μεγάλο «γιατί;» προκάλεσε η χθεσινή ανεξήγητη, απαράδεκτη στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, στην λαϊκή βάση του κόμματος και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που την εμπιστεύτηκαν για να αλλάξει την εικόνα της χώρας και την νοοτροπία που έφερε ο κ. Τσίπρας.

Τα εκατομμύρια ψηφοφόροι της φιλελεύθερης παράταξης παρακολουθούσαν εμβρόντητοι την εξέλιξη της διαδικασίας στην οποία η αδιαφορία και η ανευθυνότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οδήγησε στην απόρριψη της άρσης της ασυλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστού για τις κατ΄ εξακολούθηση υβριστικές επιθέσεις εναντίον πρώην πρωθυπουργών και διακεκριμένων στελεχών με διχαστικές κορώνες και φρασεολόγια εμφυλίου πολέμου.

Η χθεσινή στάση των γαλάζιων βουλευτών και η τραυματισμένη κοινοβουλευτικά εικόνα του κόμματος, συνιστά ντροπή για την ιστορία της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που στα 46 χρόνια της ιστορίας της δίδαξε ήθος, μετριοπάθεια και πολιτισμό.

Έδωσαν δε το δικαίωμα στον κ. Πολάκη να θριαμβολογεί, αντί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τη λασπολογία εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη.

Γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα οι υπεύθυνοι του χθεσινού φιάσκου να δώσουν εξηγήσεις όχι μόνο στα όργανα του κόμματος, αλλά πολύ περισσότερο στους χιλιάδες ψηφοφόρους που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή για να μπορούν σήμερα κάποιοι να φορούν τα υπουργικά και βουλευτικά τους κουστούμια και να κομπάζουν.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην πλειοψηφία τους για να μην τους αδικούμε όλους, οφείλουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Η πολιτική δεν είναι μόνο μπαράκια, life style και σουλάτσο στις πλατφόρμες των social media, αλλά ευθύνη, προσπάθεια, αποτέλεσμα και πάνω απ όλα προστασία της ποιότητας της Δημοκρατίας. Ας αποτελέσει το χθεσινό φάλτσο ένα καλό μάθημα για να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον.