Η θετική έκθεση των θεσμών έρχεται να επιβεβαιώσει τη σοβαρότητα που κράτησε η Κυβέρνηση απέναντι στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ταυτόχρονα οι θεσμοί αναγνωρίζουν ότι το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται συμβάλλει στην ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Το σημείο που αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ένταξη της χώρας στο πλαίσιο της ανάπτυξης το συντομότερο δυνατόν, είναι η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι ο νέος νόμος για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας, με θετική επίδραση στο επενδυτικό περιβάλλον, στην αντιμετώπιση του υψηλού ιδιωτικού χρέους και στο οικονομικό κλίμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί πλέον το σχέδιο του για τη δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού κλίματος στη χώρα και με ταυτόχρονη προσέλκυση ξένων επενδύσεων ως ένα ισχυρό αντίδοτο στην πρόσκαιρη ύφεση λόγω της πανδημίας.