Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και την κλήση της για εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, αναφέροντας ότι έγινε αποσπασματική και διαστρεβλωμένη παρουσίαση της κριτικής της στον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει στον ρ/σ Alpha989, και είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με την Τουρκία είναι συγκεκριμένες και τις απέδειξε στο πεδίο της αντιπαράθεσης. Ο κ. Μητσοτάκης όμως στο πεδίο της αντιπαράθεσης απέδειξε ποια είναι η δική του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την «κωλοτούμπα» την προχθεσινή την βορειομακεδονική…».

Η διευκρινιστική δήλωση που εξέδωσε η κ. Τζάκρη: «Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό. Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη».