Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τα οφέλη της ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης στο επίκεντρο εκδήλωσης των ΕΒΕΑ και ΔΣΑ

Newsroom από Newsroom
25/11/2020 17:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΕΒΕΑ και ΔΣΑ: Τα οφέλη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης, ιδιαίτερα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, επισημάνθηκαν από τους ομιλητές στην εκδήλωση…

με θέμα «Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία με ένα κλικ από την πρώτη ηλεκτρονική πύλη Διαμεσολάβησης» που συνδιοργανώθηκε πρόσφατα από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μέσω της Ηλεκτρονικής Πύλης Διαμεσολάβησης Mediate In, με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 1500 στελεχών επιχειρήσεων, δικηγόρων και διαμεσολαβητών.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη λόγω της διασποράς του κορονοϊού συνολικά στην κοινότητα, και η κοινωνική αποστασιοποίηση και τα μέτρα πρόληψης υπογραμμίζουν την ανάγκη, προκειμένου να μείνουν όρθιοι υφιστάμενοι θεσμοί της πολιτείας, να πλαισιωθούν από νέα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικές οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει όχι μόνο το κράτος, το οποίο κάνει πρωτοπόρα πράγματα προς τον ψηφιακό ανασχηματισμό, αλλά και η κοινωνία των πολιτών και οι φορείς της οικονομίας. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι αυτή την οποία αναλαμβάνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τη λειτουργία της Πρώτης Ηλεκτρονικής Πύλης Διαμεσολάβησης από την οποία αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του MediateIn ξεκίνησε αρκετά πριν η πραγματικότητα του covid υπάρξει ως υποψία και σήμερα οι λύσεις που προσφέρονται μέσα από το MediateIn με δεδομένο το lockdown είναι μονόδρομος. «Η διαμεσολάβηση με ένα κλικ δεν είναι απλώς ένα εύχρηστο και σύγχρονο εργαλείο εφαρμογής της Υποχρεωτικής Αρχικής Συνεδρίας αλλά αποτελεί αναγκαιότητα» όπως είπε.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός ανάφερε στο χαιρετισμό του «την σταθερή βούληση του δικηγορικού σώματος να εργαστούμε όλοι μαζί απερίσπαστοι για την ενθάρρυνση των εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών που κρίνονται πρόσφοροι για την επίλυση διαφορών».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης, Ιωάννης Χαμηλοθώρης, επί τιμή Αρεοπαγίτης, τόνισε ότι: «Σε ένα πρώιμο στάδιο επιβάλλεται στα μέρη της διαφοράς να έρθουν σε επικοινωνία… Η επικοινωνία μάλιστα αυτή διευκολύνεται τα μέγιστα, ιδίως στους χαλεπούς τώρα καιρούς της πανδημίας, με την πρόβλεψη στο Νόμο διαδικτυακής διεξαγωγής της».

Η δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβητής και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών Αλεξία Κουκκουλλή, η οποία έχει αναλάβει τη συνολική επιστημονική εποπτεία της Ηλεκτρονικής Πύλης Διαμεσολάβησης επισήμανε τη δυνατότητα διεξαγωγής της Υποχρεωτικής Αρχικής Συνεδρίας ηλεκτρονικά, σε ένα ειδικά όμως διαμορφωμένο ψηφιακό περιβάλλον, και τόνισε ότι οι ανάγκες της Διαμεσολάβησης διαφέουν σημαντικά από μία κοινή συνδιάσκεψη και για το σκοπό αυτό η πρώτη Ηλεκτρονική Πύλη Διαμεσολάβησης έχει παραμετροποιηθεί ειδικά. Επιπλέον αναφέρθηκε στην υπηρεσία του MediateIn που δίνει τη δυνατότητα εύκολης και με εισαγωγή κριτηρίων αναζήτησης διαμεσολαβητή, γεγονός που συμβάλλει στον εντοπισμό του πλέον κατάλληλου για την εκάστοτε διαφορά Διαμεσολαβητή.

Ακολούθησε η εισήγηση της Μοσχίδου δικηγόρου, διαπιστευμένης διαμεσολαβητού, εκπαιδεύτριας διαμεσολαβητών και διευθύντριας Κατάρτισης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. «ΑΘΗΝΑ» η οποία ανέδειξε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους εμπόρους και στους επιχειρηματίες η χρήση της Υπηρεσίας «Διαμεσολάβηση με ένα κλικ».

Ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος του «ΑΚΕΔ Προμηθέας» Μιχάλης Καλαντζόπουλος τόνισε: «Σήμερα δίνεται μια άλλη δυνατότητα μέσω μια εξελιγμένης πλατφόρμας να μπορούμε και προς ασφάλεια να κοινοποιούμε μέσω αυτής της πλατφόρμας τα έγγραφα, τις κοινοποιήσεις προκειμένου να ενημερώνεται το μέρος πότε θα γίνει η Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία γιατί πρέπει να υπάρχει και απόδειξη ενημέρωσης του άλλου μέρους».

Ο Θεόδωρος Κουτσούμπας, δικηγόρος Δ.Ν και τ. Χρηματοοικονομικός Μεσολαβητής, επικεντρώθηκε στην σπουδαιότητα που η χρήση της Ηλεκτρονικής Πύλης Διαμεσολάβησης mediate IN έχει για τραπεζικούς οργανισμούς και ασφαλιστικές εταιρείες. Εξήγησε ότι για τους τραπεζικούς και ασφαλιστικούς οργανισμούς πρέπει να υπάρχουν αυξημένα κριτήρια ασφάλειας και δικλείδες και, με το δεδομένο αυτό, κατέληξε ότι η χρήση του mediateIN, στο οποίο υφίστανται ειδικές προδιαγραφές, υπερτερεί έναντι άλλων τρόπων.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΔΣΑΕΒΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 25 Ιουνίου, εορτολόγιο: Αγία Φεβρωνία

25/06/2026 | 00:05
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 24 Ιουνίου, εορτολόγιο: Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

24/06/2026 | 00:05
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 23 Ιουνίου, εορτολόγιο: Αγία Αγριππίνα

23/06/2026 | 00:05
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 22 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιος Ευσέβιος

22/06/2026 | 00:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τσίπρας : Η κυβέρνηση σε βέρτιγκο και η κατάσταση στα νοσοκομεία εκτός ελέγχου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αναδρομικά “μαμούθ” έως 16.500 ευρώ για τους αποστράτους: Ποιοι πάνε ταμείο μέχρι το τέλος του έτους

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Αντώνης Σαμαράς: «Γενναίο βήμα» η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ισραήλ, η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη συγκυρία

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΑΣΕΠ: Νέο Κύμα Μόνιμων Διορισμών στο Δημόσιο: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Προκήρυξη 5Κ/2026

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Καύσωνας στην Ευρώπη: Γιατί «ψήνεται» η Γηραιά Ήπειρος – Τι λένε διεθνείς μετεωρολόγοι στο tilegrafimanews.gr και τι ισχύει για την Ελλάδα

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΟΣΔΕ 2026: Η μεγάλη αλλαγή που πρέπει να γνωρίζει κάθε παραγωγός πριν κάνει την αίτησή του

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Στον “πάγο” τα αγροπεριβαλλοντικά κονδύλια: Ώρες αγωνίας και οικονομικής ασφυξίας για χιλιάδες παραγωγούς

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • ΟΣΔΕ 2026: Ξεκινά η πιλοτική υποβολή αιτήσεων – Πότε πληρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, τι αλλάζει στις επιδοτήσεις 

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch