Στην επικαιρότητα φέρνει ξανά, με δηλώσεις της, το ζήτημα διεξαγωγής εκλογών ή εξαιτίας της αρνητικής τροπής στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η .

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να κλείσει μια συμφωνία που θα φέρει τόσα δεινά σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες», συμπληρώνοντας πάντως ότι πρέπει «να δούμε τη συμφωνία ως ένα σύνολο».

«Πολιτικά αυτήν τη στιγμή ως Αριστερά κοιτάμε τα κοινωνικά υποκείμενα που θα πληγούν από κάποια μέτρα τι κάνουν. Αυτό εμένα με ανησυχεί περισσότερο από τη συμφωνία. Συζητάμε όλα αυτά τα ακραία. Ποιος αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης:   Ξάνθη: Πέταξαν μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα αν αποκλείει να φτάσουμε σε ένα καλοκαίρι του 2015, αν επιμείνουν οι δανειστές, η πρώην υπουργός απάντησε: «Στο αδιέξοδο δεν είναι η απάντηση να υπογράψουμε το αδιέξοδο. Η απάντηση είναι να αναζητήσουμε υπερβάσεις, θα τις βρούμε ως κοινωνία. Όχι, όμως, να πετροβολάμε προς την ίδια κατεύθυνση».

Όσον αφορά στο αν η υπέρβαση θα μπορούσε να είναι ή , η ίδια είπε: «Αυτό δεν μπορώ ούτε να το αποκλείσω, ούτε να το προτείνω, γιατί αυτή τη στιγμή είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης».