Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη θα αναγκαστούν να βιώσουν για δεύτερη φορά τη δολοφονία της κόρης τους και θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο, για πρώτη φορά, με τους δράστες του στυγερού εγκλήματος.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αθηνών και όχι στη Ρόδο, για λόγους ασφαλείας.

«Ψυχολογικά δεν είμαστε έτοιμοι. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για εμάς και θα βιώσουμε έναν άλλο ψυχολογικό Γολγοθά.

»Μακάρι κανένας γονέας να μην περνάει αυτά που περνάμε εμείς», δήλωσε ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης.

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αποδοχή από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου του αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου για διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα, λόγω του οξυμένου κλίματος εις βάρος των κατηγορουμένων από την κοινωνία της Δωδεκανήσου και το οποίο πιθανότατα θα επηρέαζε και την κρίση των ενόρκων, πλήττοντας τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης», τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.

Μητέρα 19χρονου: Ο γιος μου είναι απλώς ένα παιδί
Στον αντίποδα, η μητέρα του 19χρονου κατηγορούμενου, με καταγωγή από την Αλβανία, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστηρίζει ότι ο γιος της «δεν είναι αυτός που νομίζετε πως είναι».

«Έχει περάσει για το παιδί μου ότι αυτό το παιδί είναι «απροστάτευτο». Αυτό το παιδί δεν είναι απροστάτευτο!

»Έχει δύο υπέροχους γονείς, έχει μια συγγένεια τι νας πω, από όλα τα μέρη! Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη, είμαι από οικογένεια παπά.

»Η πρώτη οικογένεια στο χωριό μου! Και να ντρέπονται για αυτά που λένε.

»Δεν είναι αυτός που νομίζετε πως είναι! Είναι ένα παιδάκι, τίποτε άλλο. Ένα παιδί!».