Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Τι λέει για την κυβέρνησή του ο Μητσοτάκης

TechTeam από TechTeam
27/06/2019 19:00
Ενημερώθηκε: 27/06/2019 19:04:02
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ό Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και δίνει την μάχη του προεκλογικού αγώνα και μέχρι σήμερα κατακτά και τον πιο δύσκολο ψηφοφόρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι έβαλε υποψήφιος στις πιο δύσκολες εκλογικές περιφέρειες και κυριολεκτικά στον αγώνα να παρουσιάσει το δύσκολο έργο του και την πάλη που θα δώσει για να τα καταφέρει.

Το στοίχημα για τον ίδιο είναι μεγάλο από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα όλων της ανάπτυξης και της προόδου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός της επόμενης ημέρας…

Έτοιμο έχει το 50% του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο οποίο, όπως είπε, θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Πρόσθεσε πάντως ότι εκείνος δεν θα αναλάβει προσωπικά υπουργείο.

Σε ερώτηση τι θα συμβεί αν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές 2019, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες αφού θα γίνουν ξανά πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική, που οδηγεί σε ακυβερνησία.

«Αν δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα πάμε άμεσα σε νέες εκλογές με απλή αναλογική, που σημαίνει ακυβερνησία», είπε. «Με κατηγορούν για κινδυνολογία, τη στιγμή που άλλοι νομοθέτησαν την απλή αναλογική. Στα πρώτα μέτρα μας η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Θα επιδιώξουμε ευρείες συναινέσεις, δεν θέλουμε απαραίτητα την επιστροφή στο μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ανεξάρτητα από το ποσοστό του. Θα επιδιώξουμε τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που θα το στηρίξουν στη νέα Βουλή».

Σχολιάζοντας μάλιστα τα όσα έχει δηλώσει η Φώφη Γεννηματά οτι προτίθεται να στηρίξει κυβέρνηση της ΝΔ, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κύριος Μητσοτάκης είπε οτι «εάν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο, προφανώς και δεν θα γίνουν εκλογές».

Και συνέχισε: «Το ερώτημα είναι τι κυβέρνηση θέλουμε. Κι εγώ επιμένω στην ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Για να κινηθούμε με ταχύτητα. Άκουσα την κ. Γεννηματά να λέει ότι δε θέλει να καταργηθεί το άσυλο. Αλλά, η κατάργηση του ασύλου θα είναι στο πρώτο μας νομοσχέδιο».

Μητσοτάκης: Η αποχή δεν θα είναι μεγάλη

Αναφερόμενος στο θέμα της αποχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα είναι μεγάλη, καθώς οι πολίτες περιμένουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι κάλπες της 7ης Ιουλίου είναι άδειες, δεν είναι μισογεμάτες με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Οι γενικές εκλογές είναι σημαντικές, διότι τώρα αποφασίζουμε την κατεύθυνση της χώρας. Πιστεύω πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, καθώς υπάρχει προσμονή να κλείσει ένας κύκλος και να ανοίξει ένας άλλος».

Σε ερώτηση για τη δήλωση Τσίπρα ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Παρά τα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις εκλογές ο ρόλος μου δεν θα είναι να τακτοποιήσω λογαριασμούς με τους πολιτικούς αντιπάλους, δεν υπάρχει στο μυαλό μου η έννοια “ξεμπερδεύω με την Αριστερά”. Ο κ. Τσίπρας ας αποφασίσει ποια είναι η Αριστερά που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παύλος Πολάκης, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη; Ελπίζω, εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν, ο κ. Τσίπρας να είναι υπεύθυνος στην αντιπολίτευση και να μην επαναλάβει δοκιμασμένες και αποτυχημένες πρακτικές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο νέο υπουργικό σχήμα, λέγοντας ότι έχει κατασταλάξει στο 50% των υπουργών, ότι θα συμμετέχουν και πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί, ενώ εκείνος δεν θα αναλάβει προσωπικά κανένα υπουργείο.

Ας σημειωθεί ότι το όνομα που ακούγεται εδώ και καιρό για το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό του Χρήστου Σταϊκούρα.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αναλάβει αυτός αρχικά τη θέση και του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να δείξει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος να επαναδιαπραγματευτεί σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα τα κρίσιμα σημεία της μεταμνημονιακής εποπτείας, με πρώτο-πρώτο το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο Μητσοτάκης για τις άδειες του Κουφοντίνα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμα στα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνησή του, καθώς και στις άδειες του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Θα προβλέπει αναίρεση των προβληματικών διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα. Με αφορμή τον Κουφοντίνα, θα κινηθούμε νομοθετικά ώστε το συμβούλιο που αποφασίζει για άδειες κρατουμένων να λαμβάνει υπόψη παράγοντες που θα είναι επιβαρυντικοί, ανάλογα με τα εγκλήματά τους. Θα προβλέπει κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η Αστυνομία θα μπορεί να εισέρχεται στα πανεπιστήμια δίχως άδεια. Θα χρειάζεται να συζητήσουμε ελεγχόμενη πρόσβαση σε ορισμένα κτίρια, θα μιλήσουμε με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Δεν χρειάζεται να καθαρίσουμε όλες τις υποδομές, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε σε μπαχαλάκηδες να χρησιμοποιούν κτίρια ως ορμητήρια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης για τις συντάξεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις συντάξεις και απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι σκοπεύει να μειώσει τις συντάξεις και να ιδιωτικοποιήσει τις επικουρικές. Όπως είπε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απώλειας οποιουδήποτε τμήματος συντάξεων και ότι έχει σχέδιο για τη διατήρηση των επικουρικών. «Οι συνταξιούχοι έχουν μόνο να ωφεληθούν από τη ρωμαλέα ανάπτυξης της οικονομίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την Οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς έκτακτα μέτρα. Πρόσθεσε ότι θα οικοδομήσει πολύ γρήγορα αξιοπιστία στην ελληνική Οικονομία και μετά θα πάει στους Ευρωπαίους για να ζητήσει γρήγορα, αλλά όχι άμεσα, μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ύστε να διασφαλίσει την μείωση των φόρων.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019εκλογέςΕΚΛΟΓΕΣ 2019ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Εκλογές στην Κύπρο: Νίκη για ΔΗΣΥ και Αννίτα Δημητρίου – Έξι κόμματα στη νέα Βουλή

25/05/2026 | 13:35
Featured

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στην Κύπρο – Τα μηνύματα των κομμάτων

24/05/2026 | 14:27
Featured

Πολιτικός σεισμός από την Καρυστιανού – Υποκλοπές, ΠΑΣΟΚ και η δίκη των δύο Ελλήνων στην Αγιά Σοφιά φουντώνουν …!

24/05/2026 | 13:17
Featured

Βουλευτικές εκλογές την Κυριακή στην Κύπρο

23/05/2026 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΟΑΕΔ 2019 - voucher : Δωρεάν βιβλία - Θεατρικές παραστάσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σε οικονομική ασφυξία η ύπαιθρος: Το κρυφό αλαλούμ με ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ – Σε τροχιά ολοκληρωτικής σύγκρουσης οι αγρότες

    297 shares
    Share 119 Tweet 74
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ 2025: 55 ευρώ στο καλαμπόκι, 30 στο ρύζι – Πληρωμές, ΕΛΓΑ και οι 10 μεγάλες ειδήσεις για τους αγρότες

    512 shares
    Share 205 Tweet 128
  • Πούτιν: «Η Ουκρανία λυγίζει – Όποιος αγγίξει το Καλίνινγκραντ θα ισοπεδωθεί» – Τι λένε Reuters, AP και AFP για το τέλος του πολέμου

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι γράφει η έκθεση Τυχεροπούλου – Για 7 από τους 13 βουλευτές δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Ποια είναι τα 10 κόμματα της Αριστεράς που πάνε σε σκληρά “play out” λόγω ΕΛ.Α.Σ

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Γιορτή σήμερα 31 Μαΐου, εορτολόγιο: Άγιος Ερμείας

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Τι φοβάται πραγματικά η Τουρκία

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch