Με μία μακροσκελή προσωπική ανακοίνωση απάντησε ο τέως υπουργός και νυν τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στην αποκάλυψη για τη συνάντησή του με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου στη Λευκωσία, την ίδια ημέρα και στον ίδιο τόπο όπου ηχογραφήθηκε η συνομιλία του υπουργού με τον Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι βρέθηκε στην Κύπρο για τα βαφτίσια παιδιού στενού του φίλου και επιβεβαιώνει ότι συναντήθηκε με τον κ. Αρτεμίου, αλλά, όπως τονίζει, η συνάντηση αυτή «δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό».

Υπογραμμίζει όμως ότι: «Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος. Όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης», και θέτει το ερώτημα: «θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο; Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Παππά έχει ως εξής:

«Το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης των τελευταίων ημερών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την Κύπρο τον Μάιο του 2016 ως τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με τις «περούκες», αλλά και αργότερα εντός Ελλάδας σε οικογενειακές-προσωπικές στιγμές. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στη μεταπολιτευτική ιστορία.

Και αυτό το καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης είναι που μετατρέπει τη χώρα σε «λατινοαμερικανική μπανανία» και όχι τα ευφάνταστα σενάρια που εξυφαίνονται.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ότι η επίσκεψή μου στην Κύπρο, από όπου και δημοσιεύεται σήμερα φωτογραφία, προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης, έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχα μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού μου φίλου και συντρόφου.

Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό. Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος. Όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης.

Κοριοί, λοιπόν, και τηλεφακοί συνέλεγαν υλικό που θα συνέβαλε κάποια στιγμή αργότερα στη δημιουργία μιας βολικής ιστορίας για τους εμπνευστές και εκτελεστές των παράνομων παρακολουθήσεών μου.
Ηχητικά και φωτογραφίες παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια για να αξιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο -για τους ίδιους- τρόπο.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό. Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;

Τα δε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν άμεσα απαντήσεις είναι τα εξής: Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο; Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;

Οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν. Όπως δεν μας έκαμψαν όταν αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα ενώ τα συμφέροντα ήταν απέναντι. Η καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία, θα καταρρεύσει με κρότο. Η αλήθεια θα λάμψει και οι επικοινωνιακές φούσκες θα σκάσουν στα πρόσωπα των εμπνευστών τους.»

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Παππά, η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής:

«Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου. Επίσης όταν λέει “Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές”, τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;».

Ο Ν. Παππάς στο Ypanema beach bar ανέμελος χθες στη Λίμνη Ηραίου

Με τους δημοσιογράφους Χατζηνικόλα και Πουλακίδα στο Ypanema beach bar, χτες Σάββατο 11 Ιουλίου 2020. Ο πρώην υπουργός ήταν εκεί επί πολλές ώρες για καφέ-φαγητό-μπάνιο στη Λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης. Ο Ν. Παππάς επί ώρες μιλούσε συνέχεια και ήταν προβληματισμένος.

Τα παραδέχεται ο Παπάς

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρει το πρώτο Θέμα στην οποία, ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Αρτεμίου, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε την επίμαχη συνάντησή του με τον Κύπριο δικηγόρο στο καφέ «Company» της Λευκωσίας, όπου ηχογραφήθηκε η συνομιλία του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Αντί, όμως, ουσιαστικών εξηγήσεων για το γεγονός ότι ένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης και… «μέγας διώκτης της διαπλοκής» συναντάται μυστικά στη Λευκωσία με ιδιώτες οι οποίοι δεν σχετίζονται με τις υπουργικές του αρμοδιότητες, ο κ. Παππάς επιχειρεί να εστιάσει το ενδιαφέρον της υπόθεσης στη διαδικασία της παρακολούθησής του.

Υποστηρίζοντας ότι βρέθηκε στην Κύπρο για τα βαφτίσια παιδιού στενού του φίλου, ο τέως υπουργός επιβεβαιώνει ότι συναντήθηκε με τον κ. Αρτεμίου, αλλά, όπως διατείνεται, η συνάντηση αυτή «δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό».

Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν δίνουν απαντήσεις στην πληθώρα ερωτημάτων για «τα έργα και τις ημέρες» του στενότερου συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Ερωτήματα, τα οποία έχουν τεθεί από καιρό και πλήθυναν το τελευταίο διάστημα με τις αποκαλύψεις για την προσπάθεια άλωσης και καθυπόταξης των μέσων ενημέρωσης με αιχμή του δόρατος τον πάλαι ποτέ «κόκκινο εργολάβο» Χρήστο Καλογρίτσα.

Αργά ή γρήγορα, η Δικαιοσύνη, η οποία έχει επιληφθεί ήδη του θέματος, αλλά ενδεχομένως και η Βουλή, στην οποία μοιραίως θα επιστρέψει η υπόθεση με βάση τη νομοθεσία περί ευθύνης υπουργών, θα αναζητήσουν απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως ενδεικτικά είναι τα εξής:

– Τι συνδέει έναν Έλληνα υπουργό με έναν Κύπριο δικηγόρο, ειδικό στις off shore;
– Ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ταξίδεψαν στη Βενεζουέλα Παππά – Αρτεμίου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση;
– Γιατί επισκεπτόταν το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Αρτεμίου;
– Πόσο τυχαίο είναι ότι την ίδια μέρα που εθεάθη να βγαίνει από το Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας παραδεχόταν για πρώτη φορά τη συμμετοχή κυπριακής off shore εταιρίας στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αυγής», χωρίς να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη της;
– Πως ο πολυπράγμων Μανώλης Πετσίτης, παιδικός φίλος του Νίκου Παππά που μπαινόβγαινε στο πρωθυπουργικό γραφείο και στα γραφεία της Κουμουνδούρου βρέθηκε να είναι εταιρικός εκπρόσωπος του Αρτεμίου στην Ελλάδα και εν συνεχεία βρήκε καταφύγιο στην Κύπρο;
– Ποιος αποφάσισε να ορίσει γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς δικηγόρο που συνεργαζόταν με τον κ. Αρτεμίου;
– Για ποιον λόγο ο κ. Παπάς επισκέφθηκε τις φυλακές της Λευκωσίας για να συναντήσει τον καταδικασμένο για διαφθορά πρώην ταμία του ΑΚΕΛ;