Στο Λευκό Οίκο θα βρεθεί σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης για να συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ . Ο Τραμπ θα υποδεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο για την κατ’ ιδίαν συνάντηση τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση.

Στις 20:30 θα γίνουν κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΗΠΑ στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στην ατζέντα των σημαντικών συνομιλιών θα βρεθούν τα θέματα:

της οικονομίας, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.
της ασφάλειας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή
των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών (τριμερείς: Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος και τετραμερείς: Ελλάδα – Σερβία – Βουλγαρία – Ρουμανία) διασκέψεις
της ενέργειας, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό, αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με γερουσιαστές στις 22:30 και με επιχειρηματίες στις 02:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).

newsbeast.gr