Αναφερόμενος στις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο του εμβολίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός για τη διανομή του εμβολίου και τις τεχνικές προδιαγραφές που συνεπάγεται αυτό, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι απαιτείται συνέπεια, ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά την τήρηση των μέτρων.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Covid Management Group

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας, που οδήγησε στην επιβολή lockdown για τρεις εβδομάδες.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες δέκα ημέρες κι ότι στόχος είναι να αποδώσουν τα μέτρα.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ηγέτες των χωρών του Covid Management Group

Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους και συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές από τις χώρες να έχουν επιβάλει είτε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, είτε lockdown που αφήνει μέρος της οικονομικής δραστηριότητας και τα σχολεία σε λειτουργία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, η πρωθυπουργός της Δανίας Μette Frederiksen, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison.