Τρίτη, 4 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Τίτλοι τέλους στο σενάριο επιστροφής Σαμαρά στη ΝΔ – Το μήνυμα Μητσοτάκη, οι ψίθυροι για νέο κόμμα και οι “απόντες” που συζητήθηκαν στο Ωδείο

Γιώργος Θεοχάρης από Γιώργος Θεοχάρης
09/10/2025 12:18
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
74
SHARES
157
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΑΜΑΡΑΣ: Η άδεια θέση στην πρώτη σειρά του Ωδείου Αθηνών, δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, έλεγε «Αντώνης Σαμαράς». Παρέμεινε άδεια. Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την Τεχνητή Νοημοσύνη λειτούργησε σαν πολιτικό μήνυμα — και μάλιστα ηχηρό.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης 

Παρά την αρχική επιβεβαίωση παρουσίας από τον στενό του συνεργάτη Νίκο Τσούτσια, ο Σαμαράς αποφάσισε τελικά να μην πάει, αφήνοντας στο κενό όλα τα σενάρια για επικείμενη προσέγγιση με τη Νέα Δημοκρατία.

Το παρασκήνιο μιας «προσωπικής επιλογής»

Όπως μεταδίδουν καλά πληροφορημένες πηγές του Μαξίμου, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε έντονα προβληματισμένος για τις ερμηνείες που θα προκαλούσε η παρουσία του δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι σχέσεις των δύο ανδρών παραμένουν παγωμένες από τότε που ο Σαμαράς διεγράφη για την ανοιχτή του κριτική κατά της κυβέρνησης.

Στενοί συνεργάτες του φέρονται να του συνέστησαν προσοχή, καθώς μια απλή χειραψία με τον Μητσοτάκη θα μπορούσε να εκληφθεί ως προμήνυμα επιστροφής. Ο ίδιος, μελετώντας τις πολιτικές ισορροπίες, φέρεται να αποφάσισε πως η απουσία του θα λειτουργούσε πιο ηχηρά από οποιαδήποτε παρουσία.

Οι ψίθυροι για το «κόμμα Σαμαρά»

Παρά την απουσία του, το όνομά του κυριαρχούσε σε κάθε «πηγαδάκι» στο Ωδείο. Οι φήμες για δημιουργία δικού του πολιτικού σχηματισμού κοντά στις εκλογές πυκνώνουν. Πηγή με γνώση των διεργασιών ανέφερε στο Υπουργείο Εσωτερικών ότι «ο Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να βιαστεί — το brand του είναι ακόμα ισχυρό».

Η σύγκριση με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου επανέρχεται συνεχώς. Κόμμα που ιδρύθηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2012 και πήρε 7,5%. «Γιατί να μην το κάνει κι εκείνος;» διερωτώνται συνομιλητές του. Οι αριθμοί, άλλωστε, δείχνουν ότι ένα κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσε να τραβήξει διψήφιο ποσοστό από τη δεξιά δεξαμενή της ΝΔ — πλήγμα έστω και οριακό, σε μια περίοδο πολιτικής ρευστότητας.

Το σχόλιο Μητσοτάκη και η «επιχείρηση ενότητας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την εκδήλωση, περιορίστηκε σε ένα λιτό αλλά αιχμηρό σχόλιο: «Η Νέα Δημοκρατία είναι στην πρώτη γραμμή, εν συνόλω». Οι παρατηρητές το εξέλαβαν ως σαφή διάψευσηκάθε σεναρίου επιστροφής Σαμαρά, αλλά και ως μήνυμα εσωκομματικής πειθαρχίας.

Στο περιθώριο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Action 24, υπογράμμισε ότι «διαφορετικό για τη ΝΔ είναι ένα κόμμα Τσίπρα από ένα κόμμα Σαμαρά», αφήνοντας να εννοηθεί πως η βάση του πρώην πρωθυπουργού δεν παύει να είναι «γαλάζια». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τέτοια επιστροφή», βάζοντας έτσι φρένο στις φωνές που ζητούν πρωτοβουλίες προσέγγισης.

Το χάσμα που δεν γεφυρώθηκε

Η μόνη στιγμή που οι δύο άνδρες βρέθηκαν κοντά πολιτικά ήταν στην κριτική για τον νόμο περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών, που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο. Η στάση του Σαμαρά τότε είχε προκαλέσει σφοδρή ενόχληση στο Μαξίμου, με πολλούς να τον θεωρούν «σημαία» του συντηρητικού πυρήνα της ΝΔ. Από εκεί και πέρα, τα χάσματα σε εθνικά και κοινωνικά ζητήματα παρέμειναν ανοιχτά.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε στηρίξει ανοιχτά τον Πάνο Ρούτσι στην υπόθεση των Τεμπών, μιλώντας για «έλλειμμα ηθικού ερείσματος στην απόρριψη του αιτήματος των οικογενειών για εκταφή των σορών». Μια δήλωση που, σύμφωνα με κύκλους της Δικαιοσύνης, έδειξε τη διάθεσή του να ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό των θυμάτων και να διαφοροποιηθεί πλήρως από την κυβερνητική γραμμή.

Οι απόντες που συζητήθηκαν

Πέρα από τον Σαμαρά, η απουσία που σχολιάστηκε περισσότερο ήταν εκείνη της Μαρίας Καρυστιανού, στενής φίλης του Πάνου Ρούτσι. Παρότι στις πρώτες μέρες της απεργίας πείνας ήταν συνεχώς στο πλευρό του, δεν εμφανίστηκε ούτε στις συνεντεύξεις τύπου που ακολούθησαν τη δικαίωση του αιτήματος. Την παρουσία, αντίθετα, κράτησε ενεργά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που κέρδισε τη μερίδα του λέοντος στη δημοσιότητα.

Όπως λένε όσοι γνωρίζουν, οι σχέσεις των δύο γυναικών έχουν ψυχρανθεί, ενώ η Καρυστιανού απέχει και από το επιτελείο Τσίπρα, με το οποίο είχε μέχρι πρόσφατα επαφές.

Fake news για Τσίπρα – Λάλα

Αίσθηση προκάλεσε και η διάψευση του δημοσιογράφου Θανάση Λάλα, ο οποίος φέρεται —κατά δημοσιεύματα— να συνεργάζεται με τον Αλέξη Τσίπρα στη νέα επικοινωνιακή του ομάδα. Ο ίδιος, σύμφωνα με επιβεβαίωση στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), χαρακτήρισε το δημοσίευμα «fake news» και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα Τσίπρα».

Το περιστατικό αυτό φέρνει ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα επικοινωνίας του πρώην πρωθυπουργού, το οποίο, όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει να λυθεί αν πράγματι σκοπεύει να ιδρύσει νέο κόμμα».

Ο ρόλος Καραμανλή και η ισορροπία των “φυλών”

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν εκεί — η παρουσία του ψυχρή αλλά ουσιαστική. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παρατηρητές διέκριναν διαφορά συμπεριφοράς απέναντι στους δύο πρώην πρωθυπουργούς. «Άλλο ο Σαμαράς, άλλο ο Καραμανλής», έλεγαν βουλευτές στα πηγαδάκια, προσθέτοντας ότι ο Καραμανλής «ούτε κόμμα θα φτιάξει ούτε θα ενθαρρύνει άλλον να το κάνει».

Η συνύπαρξη όλων των «φυλών» της ΝΔ στο Ωδείο Αθηνών, από τον φιλελεύθερο Στυλιανίδη έως τον συντηρητικό Καραμανλή, έδειξε ότι η παράταξη μπορεί να συνυπάρξει – αλλά με δυσκολία.

Το πολιτικό μήνυμα

Η επιλογή Σαμαρά να απέχει από μια εκδήλωση στην οποία βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης, στέλνει ένα καθαρό μήνυμα: η επιστροφή στη ΝΔ δεν είναι στο τραπέζι. Αντίθετα, οι πιθανότητες δημιουργίας νέου κόμματος ενόψει εκλογών του 2026 αυξάνονται, με ορισμένους να τοποθετούν το χρονικό ορίζοντα μετά τον Φεβρουάριο.

Ο Μητσοτάκης, με ψυχραιμία, δείχνει να μην ανησυχεί: «Στο τέλος, ο κόσμος της Δεξιάς θα στηρίξει τη ΝΔ. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», φέρεται να είπε σε συνομιλητές του στο Υπουργείο Επικρατείας.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, τα στρατόπεδα επανακαθορίζονται και το φθινόπωρο του 2025 αναμένεται να αποτελέσει το προοίμιο μιας προεκλογικής χρονιάς όπου τίποτα δεν θα θεωρείται δεδομένο — ούτε καν το ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι.

Ετικέτες: Σαμαράς

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σαμαράς για ΕΛΤΑ: «Να επανεξεταστεί η ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων»

01/11/2025 | 17:00
Featured

Η επανεμφάνιση Καραμανλή-Σαμαρά στην ίδια εκδήλωση, τα μηνύματα και η απάντηση του Μαξίμου

16/10/2025 | 08:15
Featured

Καραμανλής: Διευρύνεται η αμφισβήτηση των Θεσμών από την κοινωνία, αν υποτιμηθεί θα εξελιχθεί σε μείζονα πολιτική κρίση

15/10/2025 | 20:00
Featured

Μαρινάκης για Σαμαρά: «Δεν σχολιάζουμε προσωπικές αποφάσεις πρώην πρωθυπουργών»

09/10/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αγρότες – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές έως 15 Οκτωβρίου για Μέτρο 23 και προγράμματα 2024 – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι περιμένουν αποζημιώσεις ΕΛΓΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Μαχαίρια στη Χαλκίδα: Οπαδικό ραντεβού θανάτου με έναν νεκρό και δύο τραυματίες – “Ξεψύχησε στα χέρια πολιτών και γιατρών”

    189 shares
    Share 76 Tweet 47
  • ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: «Χάρτης Προειδοποίησης»: Ισχυρές βροχές έως Τετάρτη, καταιγίδες στην Αττική – Τι αλλάζει ώρα με την ώρα 

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • ΕΛΤΑ: Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γρηγόρης Σκλήκας

    168 shares
    Share 67 Tweet 42
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • ΝΕΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 2025–2026: Επιστροφές έως 3.980€ για 128.000 συνταξιούχους – Πληρωμές σε 3 δόσεις από τον Ιανουάριο

    124 shares
    Share 50 Tweet 31
  • «Δεν παίζεις μαζί τους»: Ο Ντόναλντ Τραμπ εξυμνεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σι Τζινπίνγκ – Τι γράφουν τα διεθνή πρακτορεία

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΚΑΙΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ

    276 shares
    Share 110 Tweet 69
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch