Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Το ιστορικό λάθος του Τσίπρα

TechTeam από TechTeam
24/08/2020 22:29
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έτοιμος να διολισθήσει σε ένα ιστορικό λάθος που θα κατακρημνίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον οδηγήσει να πορεύεται με τη σφραγίδα του «εθνικού προδότη» είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην εναγώνια προσπάθεια του να διαφοροποιηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να ανακαλύψει, έστω και δια της κατασκευής, λόγους για να εξακολουθεί να αντιπολιτεύεται τυφλά και χωρίς κανένα πολιτικό προγραμματισμό οδηγεί τους βουλευτές του να ψηφίσουν «παρών» στην ψηφοφορία για την κύρωση των συμφωνιών ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Του Χρήστου Υφαντή

Η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί εξωτερική πολιτική με όρους εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο κόμμα σε μια περίοδο που ταλανίζεται από έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ακόμη και την πρόκληση της διάσπασης ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου.

Η αιτιολογία που προβάλλει ο περίγυρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιεικώς αστεία και όποτε, στο αμέσως προηγούμενο διάστημα διατυπώθηκε δημόσια, συνάντησε τη γενική χλεύη. «Ναι στην συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, επειδή τέμνει γεωπολιτικά το άκυρο τουρκολιβυκό σύμφωνο και παρουσιάζει στην ευρύτερη περιοχή μια απτή διαδικασία νόμιμης και κοινά συμφωνημένης οριοθέτησης με βάση το δίκαιο της θάλασσας και τις κυρίαρχες πολιτικές νόμιμων κυβερνήσεων και την έγκριση νόμιμων κοινοβουλίων, όχι στην οριοθέτηση επειδή οδηγεί την Κρήτη και τη Ρόδο σε περιορισμένη επήρεια και αφήνει εκτός οριοθέτησης το Καστελόριζο» είναι η πολιτική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί στην στάση «παρών» στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η απόπειρα να ερμηνεύσει κανείς τη θέση του Τσίπρα (δηλαδή των «ειδικών» του κόμματος, με απόντα τον ίδιο λόγω της γνωστής αδυναμίας του να προσεγγίζει ζητήματα γεωπολιτικής) οδηγεί στην παράνοια.

Στην ουσία, σε δεύτερη ανάγνωση επιλέγει το έλασσον για να αντιδράσει στο μείζον, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή αναντιστοιχία με τις πρόδηλες ανάγκες της περιόδου και κυρίως την πρωτεύουσα επιλογή της κυβέρνησης να δοθεί «επί του πεδίου» μια γεωπολιτική απάντηση στις πειρατείες του Ερντογάν με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Ο Τσίπρας αντιμετωπίζει μια μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία είναι προϊόν συγκεκριμένων συμβιβασμών και προτεραιοτήτων της περιόδου που διανύουμε, ως εάν να όφειλε η Αίγυπτος να προχωρήσει σε κοινή με την Ελλάδα οριοθέτηση αποδεχόμενη πλήρως και άνευ ουδεμίας αντιρρήσεως το ελληνικό αφήγημα περί των «εθνικών δικαίων» και να αναγνωρίσει απολύτως τις ελληνικές θέσεις σε μια περιοχή που είναι πολύ δύσκολη γεωπολιτικά και με ισχυρά και αντιτιθέμενα συμφέροντα.

Τις ίδιες ακριβώς θέσεις, που η χώρα μας δεν απεμπολεί σε καμία περίπτωση διατηρώντας (προφανώς θα προκύψουν ανάλογες δημόσιες ανακοινώσεις και δεσμεύσεις) όλα τα δικαιώματα της όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, εξέλιξη που θα υπερτονιστεί στη Βουλή και θα αποτελέσει τμήμα της συμφωνίας, απολύτως ενεργό για την ελληνική πλευρά, ανεξαρτήτως αν περιλαμβάνεται στη συμφωνία ή όχι.

Απέναντι σε αυτή την κεντρική ελληνική επιλογή, την οποία καταγγέλλει σε όλους τους τόνους ως παράνομη καθημερινά ο Ερντογάν και οι διάφοροι σφουγγοκωλάριοι της τουρκικής κυβέρνησης, ο Τσίπρας έρχεται, αντικειμενικά να προστεθεί στη χορεία εκείνων που μέμφονται την κυβέρνηση επειδή δεν πέτυχε το απόλυτο σε μια συγκυρία και σε μια περιοχή που αυτό είναι απολύτως σχετικό, καθώς αφορά μια κλειστή θάλασσα με δεκάδες ιδιαιτερότητες.

Σε μια περιοχή δηλαδή του πλανήτη που το απόλυτο της εφαρμογής των προβλέψεων του δικαίου της θάλασσας ανάμεσα σε τόσες χώρες και με τόσο έντονα συμφέροντα ισοδυναμεί είτε με θαύμα, είτε με προϊόν δυναμικής επιβολής της θέσης του ενός απέναντι στους υπόλοιπους.

Τι οδηγεί τον Τσίπρα στην άρνηση να αποδεχθεί το προφανές και στην τακτική να αποθεώνει το αδύνατο, επιλέγοντας να στοιχηθεί μαζί με διάφορους πολεμοκάπηλους, ψεκασμένους και εθνοχαβαλέδες;

Η αδήριτη ανάγκη του να υπάρξει και πάλι πολιτικά, να επαναποκτήσει σχέσεις με το ακροατήριο των προηγούμενων ετών, να διεμβολίσει το εθνικό αφήγημα της κυβέρνησης και να κερδίσει πόντους στο εσωκομματικό παιχνίδι απέναντι στους «53+».

Ειδικά, η τελευταία επιδίωξη έχει αποκτήσει το τελευταίο σκληρό κομματικά χρονικό διάστημα υπαρξιακό χαρακτήρα για τον κ. Τσίπρα και την ομάδα του, που βλέπουν τις συνεπείς και σκληρές κομματικές δυνάμεις να τους αμφισβητούν ευθέως και να αποκτούν καθημερινά μεγαλύτερη επιρροή στον κομματικό οργανισμό.

Ο κ. Τσίπρας «καίγεται» να μαζέψει τις κομματικές διαφοροποιήσεις στο μέγα εθνικό θέμα, να περιορίσει την επήρεια της δημόσιας θέσης των «53+» υπέρ της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου, να καταστήσει αμφισβητήσιμες τις απόψεις του κ. Τσακαλώτου και να εμφανιστεί ως ο μοναδικός ενοποιητικός παράγοντας στο κόμμα σε ένα κορυφαίο θέμα εθνικής πολιτικής, με ευρύτατη επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις.

Ότι στην προσπάθεια του αυτή συναγελάζεται εντός και εκτός Βουλής με τον κάθε πολεμοκάπηλο και τον κάθε τουρκοφάγο απανταχού της επικράτειας, σε καφετέριες και καφενέδες, ουδόλως τον απασχολεί. Ακροατήριο ψάχνει εναγωνίως και δεν είναι σε θέση να κάνει πολιτικές επιλογές για την ποιότητα του. lykavitos.gr

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ μάλλον βρισκόταν σε άλλη αίθουσα όταν συνεδρίαζε η Εξεταστική για το «γαλάζιο» σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

05/10/2025 | 17:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/10/2025 | 23:55
Featured

Δημοσκόπηση ALCO: Μπροστά με 12,5 μονάδες η ΝΔ, μικρή άνοδος για ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Λύση, υποχωρεί η Πλεύση

29/09/2025 | 20:00 - Ενημέρωση 30/09/2025 | 03:56
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για Εκλογές και για κυβερνήσεις συνεργασίας

25/09/2025 | 21:25 - Ενημέρωση 26/09/2025 | 03:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κομισιόν: 2,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για το πρόγραμμα SURE


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γεωπολιτικός συναγερμός: Ουκρανικά drones «καμικάζι» έπληξαν στρατηγικό διυλιστήριο της Ρωσίας– Διεθνείς αναλυτές μιλούν για “παιχνίδι ισορροπιών”

    271 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Τουλάχιστον 57 νεκροί στη Γάζα παρά την έκκληση Τραμπ να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

    244 shares
    Share 98 Tweet 61
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: 200.000 αιτήσεις, αυξήσεις 2,35% και έως 1.000€ μπόνους – Αναδρομικά έως τέλος 2025

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • Βρετανία: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Ποια είναι η Σάρα Μαλάλι

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Γιορτή σήμερα 5 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Αγία Χαριτίνη

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Καιρός: Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και πότε θα «ξεθυμάνουν» τα φαινόμενα

    266 shares
    Share 106 Tweet 67
  • Συνελήφθη 47χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν πλήθος μαχαιριών και ενάλιοι αμφορείς

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch