Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Το ιστορικό λάθος του Τσίπρα

TechTeam από TechTeam
24/08/2020 22:29
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Έτοιμος να διολισθήσει σε ένα ιστορικό λάθος που θα κατακρημνίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον οδηγήσει να πορεύεται με τη σφραγίδα του «εθνικού προδότη» είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην εναγώνια προσπάθεια του να διαφοροποιηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να ανακαλύψει, έστω και δια της κατασκευής, λόγους για να εξακολουθεί να αντιπολιτεύεται τυφλά και χωρίς κανένα πολιτικό προγραμματισμό οδηγεί τους βουλευτές του να ψηφίσουν «παρών» στην ψηφοφορία για την κύρωση των συμφωνιών ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Του Χρήστου Υφαντή

Η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί εξωτερική πολιτική με όρους εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο κόμμα σε μια περίοδο που ταλανίζεται από έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ακόμη και την πρόκληση της διάσπασης ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου.

Η αιτιολογία που προβάλλει ο περίγυρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιεικώς αστεία και όποτε, στο αμέσως προηγούμενο διάστημα διατυπώθηκε δημόσια, συνάντησε τη γενική χλεύη. «Ναι στην συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, επειδή τέμνει γεωπολιτικά το άκυρο τουρκολιβυκό σύμφωνο και παρουσιάζει στην ευρύτερη περιοχή μια απτή διαδικασία νόμιμης και κοινά συμφωνημένης οριοθέτησης με βάση το δίκαιο της θάλασσας και τις κυρίαρχες πολιτικές νόμιμων κυβερνήσεων και την έγκριση νόμιμων κοινοβουλίων, όχι στην οριοθέτηση επειδή οδηγεί την Κρήτη και τη Ρόδο σε περιορισμένη επήρεια και αφήνει εκτός οριοθέτησης το Καστελόριζο» είναι η πολιτική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί στην στάση «παρών» στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η απόπειρα να ερμηνεύσει κανείς τη θέση του Τσίπρα (δηλαδή των «ειδικών» του κόμματος, με απόντα τον ίδιο λόγω της γνωστής αδυναμίας του να προσεγγίζει ζητήματα γεωπολιτικής) οδηγεί στην παράνοια.

Στην ουσία, σε δεύτερη ανάγνωση επιλέγει το έλασσον για να αντιδράσει στο μείζον, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή αναντιστοιχία με τις πρόδηλες ανάγκες της περιόδου και κυρίως την πρωτεύουσα επιλογή της κυβέρνησης να δοθεί «επί του πεδίου» μια γεωπολιτική απάντηση στις πειρατείες του Ερντογάν με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Ο Τσίπρας αντιμετωπίζει μια μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία είναι προϊόν συγκεκριμένων συμβιβασμών και προτεραιοτήτων της περιόδου που διανύουμε, ως εάν να όφειλε η Αίγυπτος να προχωρήσει σε κοινή με την Ελλάδα οριοθέτηση αποδεχόμενη πλήρως και άνευ ουδεμίας αντιρρήσεως το ελληνικό αφήγημα περί των «εθνικών δικαίων» και να αναγνωρίσει απολύτως τις ελληνικές θέσεις σε μια περιοχή που είναι πολύ δύσκολη γεωπολιτικά και με ισχυρά και αντιτιθέμενα συμφέροντα.

Τις ίδιες ακριβώς θέσεις, που η χώρα μας δεν απεμπολεί σε καμία περίπτωση διατηρώντας (προφανώς θα προκύψουν ανάλογες δημόσιες ανακοινώσεις και δεσμεύσεις) όλα τα δικαιώματα της όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, εξέλιξη που θα υπερτονιστεί στη Βουλή και θα αποτελέσει τμήμα της συμφωνίας, απολύτως ενεργό για την ελληνική πλευρά, ανεξαρτήτως αν περιλαμβάνεται στη συμφωνία ή όχι.

Απέναντι σε αυτή την κεντρική ελληνική επιλογή, την οποία καταγγέλλει σε όλους τους τόνους ως παράνομη καθημερινά ο Ερντογάν και οι διάφοροι σφουγγοκωλάριοι της τουρκικής κυβέρνησης, ο Τσίπρας έρχεται, αντικειμενικά να προστεθεί στη χορεία εκείνων που μέμφονται την κυβέρνηση επειδή δεν πέτυχε το απόλυτο σε μια συγκυρία και σε μια περιοχή που αυτό είναι απολύτως σχετικό, καθώς αφορά μια κλειστή θάλασσα με δεκάδες ιδιαιτερότητες.

Σε μια περιοχή δηλαδή του πλανήτη που το απόλυτο της εφαρμογής των προβλέψεων του δικαίου της θάλασσας ανάμεσα σε τόσες χώρες και με τόσο έντονα συμφέροντα ισοδυναμεί είτε με θαύμα, είτε με προϊόν δυναμικής επιβολής της θέσης του ενός απέναντι στους υπόλοιπους.

Τι οδηγεί τον Τσίπρα στην άρνηση να αποδεχθεί το προφανές και στην τακτική να αποθεώνει το αδύνατο, επιλέγοντας να στοιχηθεί μαζί με διάφορους πολεμοκάπηλους, ψεκασμένους και εθνοχαβαλέδες;

Η αδήριτη ανάγκη του να υπάρξει και πάλι πολιτικά, να επαναποκτήσει σχέσεις με το ακροατήριο των προηγούμενων ετών, να διεμβολίσει το εθνικό αφήγημα της κυβέρνησης και να κερδίσει πόντους στο εσωκομματικό παιχνίδι απέναντι στους «53+».

Ειδικά, η τελευταία επιδίωξη έχει αποκτήσει το τελευταίο σκληρό κομματικά χρονικό διάστημα υπαρξιακό χαρακτήρα για τον κ. Τσίπρα και την ομάδα του, που βλέπουν τις συνεπείς και σκληρές κομματικές δυνάμεις να τους αμφισβητούν ευθέως και να αποκτούν καθημερινά μεγαλύτερη επιρροή στον κομματικό οργανισμό.

Ο κ. Τσίπρας «καίγεται» να μαζέψει τις κομματικές διαφοροποιήσεις στο μέγα εθνικό θέμα, να περιορίσει την επήρεια της δημόσιας θέσης των «53+» υπέρ της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου, να καταστήσει αμφισβητήσιμες τις απόψεις του κ. Τσακαλώτου και να εμφανιστεί ως ο μοναδικός ενοποιητικός παράγοντας στο κόμμα σε ένα κορυφαίο θέμα εθνικής πολιτικής, με ευρύτατη επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις.

Ότι στην προσπάθεια του αυτή συναγελάζεται εντός και εκτός Βουλής με τον κάθε πολεμοκάπηλο και τον κάθε τουρκοφάγο απανταχού της επικράτειας, σε καφετέριες και καφενέδες, ουδόλως τον απασχολεί. Ακροατήριο ψάχνει εναγωνίως και δεν είναι σε θέση να κάνει πολιτικές επιλογές για την ποιότητα του. lykavitos.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

14/05/2026 | 23:45
Featured

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ: Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσίπρα – Η ΝΔ βλέπει κατάρρευση της αντιπολίτευσης και νέα συσπείρωση

13/05/2026 | 12:46
Featured

Δημοσκόπηση Interview: Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ με 30,1%

12/05/2026 | 11:53
Featured

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με διαφορά η ΝΔ

11/05/2026 | 21:31 - Ενημέρωση 12/05/2026 | 02:19
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κομισιόν: 2,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για το πρόγραμμα SURE


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επιστολή 10 πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ κατά Μητσοτάκη – Προαναγγέλλουν νέο κόμμα

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2026: Πληρωμές σε 2 ημερομηνίες – 7 παραδείγματα για ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, Δημόσιο και επικουρικές

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΕΚΤΑΚΤΟ- ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΘΗΝΑ: Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε σοβαρό τροχαίο – Νέος συναγερμός για την οδική ασφάλεια

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση ανήλικης στα Ιωάννινα: Δείτε βίντεο από τη στιγμή του ατυχήματος

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΑΓΡΟΤΕΣ 2026: Πληρωμές 42,2 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, επανεκκίνηση Σχεδίων Βελτίωσης και μπλόκο στα βιολογικά

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΣΕΠ 2026: «Βροχή» προκηρύξεων για ΕΣΔΔΑ, Υπουργεία και ΕΕ – Μισθοί έως 8.600 ευρώ και κρίσιμες προθεσμίες

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2026: Έρχονται τα αποτελέσματα για 300.000 vouchers – Οι ενστάσεις και ποιοι κερδίζουν έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch