Με μια ανακοίνωση που αποπνέει αγωνία, το μέγαρο Μαξίμου δείχνει να ανησυχεί για την στάση που θα κρατήσει ο Στ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι κατά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.

Το Μαξίμου ερωτά ευθέως τον επικεφαλής του Ποταμιού, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, για την στάση που θα κρατήσει στη Βουλή.

«Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δυο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιέρωσαν τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό» αναφέρει το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του και προσθέτει μάλλον αμήχανα:

«Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε».

Ωστόσο, λέει το πρωθυπουργικό γραφείο «θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών;».

Για να καταλήξει το Μαξίμου: «Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας».