Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Το πρώτο Κοινωνικό Κομμωτήριο του δήμου Αθηναίων έτοιμο να υποδεχθεί πολίτες

Newsroom από Newsroom
10/11/2021 10:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κοινωνικό Κομμωτήριο: Από χθες οι άστεγοι συμπολίτες μας, αλλά και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), δηλαδή άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, έχουν δωρεάν πρόσβαση σε μια απολύτως απαραίτητη υπηρεσία, στο Κοινωνικό Κομμωτήριο.

Όπως δήλωσε η νέα πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Μελίνα Δασκαλάκη, πρόκειται για «μια πρωτοποριακή ιδέα», καθώς «ξέρουμε ότι δεν είναι μια πολυτέλεια το κούρεμα, το ξύρισμα, αλλά μία υπηρεσία που κάνει τους συνανθρώπους μας να ανακτούν την αυτοπεποίθησή τους, την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τους δίνει ώθηση να ξαναμπούν στην κοινωνία, να ενταχτούν και επαγγελματικά και στην προσωπική τους ζωή». Μάλιστα, η κ. Δασκαλάκη υπενθύμισε διεθνή projects που προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες με τον ίδιο στόχο, λέγοντας «ελπίζουμε ότι και εμείς θα δώσουμε τέτοιες ευκαιρίες στους άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας, γυναίκες, άνδρες και παιδιά» ενώ ευχαρίστησε την L’Oréal Hellas και τον Αναστάση Σταυρόπουλο των Anber Shops για την χορηγία και την υλοποίηση του εγχειρήματος στο οποίο θα απασχολούνται αποκλειστικά εθελοντές.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Λέων, πρώην πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου ξεκίνησε και υλοποιήθηκε, κατά κύριο λόγο, το κοινωνικό κομμωτήριο, σημείωσε ότι «από την αρχή, με τον δήμαρχό μας, είχαμε δώσει μεγάλη έμφαση στο κοινωνικό κομμάτι και ουσιαστικά το κοινωνικό κομμωτήριο είναι η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας». Μιλώντας για τους ωφελούμενους του ΚΥΑΔΑ, που θα έχουν πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες, ο κ. Λέων είπε ότι «πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους, όχι για να τους προσφέρουμε μια ελεημοσύνη, αλλά για να τους στηρίξουμε πραγματικά και κυρίως να τους βοηθήσουμε να επανενταχθούν στην κοινωνία, να επανενταχθούν στην εργασία και σε μια φυσιολογική ζωή». Μάλιστα, ο κ. Λέων ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια «έχουμε φέρει στον ΚΥΑΔΑ 6,5 εκατ. σε χορηγίες. Αυτό σημαίνει ότι κάναμε πολύ περισσότερα πράγματα για πολύ περισσότερους ανθρώπους χωρίς να σπαταλήσουμε τα λεφτά των δημοτών μας και καταφέραμε στο συγκεκριμένο, στο κοινωνικό κομμωτήριο, χάρη στη L’Oreal, χάρη στους κομμωτές μας, να έχουμε μια υπηρεσία εντελώς δωρεάν για τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και πάλι χωρίς κανένα κόστος, απλά παραχωρώντας έναν άσχημο χώρο για να σας πω την αλήθεια, μια αποθήκη ήταν, που τελικά η L’Oreal την μετέτρεψε σε ένα πραγματικά καλαίσθητο κομμωτήριο».

«Η Αθήνα είναι μια πόλη πληγωμένη. Βγαίνουμε από μια πολύ δύσκολη δεκαετία, μια οικονομική κρίση, αντίστοιχη της οποίας δεν έχει βιώσει καμία άλλη πόλη στην ιστορία των σύγχρονων οικονομικών σε συνθήκες ειρήνης. Βγαίνουμε όμως από αυτή τη δοκιμασία με μια νέα αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας όμως ότι στο τέλος της ημέρας όλοι κρινόμαστε από το πώς αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο, από το πώς δείχνουμε έμπρακτα το σεβασμό μας ο ένας στον άλλο, από το πώς κάνουμε πράξη την λεγόμενη ενσυναίσθηση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος παρευρέθηκε στην πρώτη μέρα λειτουργίας του κοινωνικού κομμωτηρίου. «Μέσα στην πανδημία, το ΚΥΑΔΑ έκανε πολύ σημαντικά βήματα, άλματα. Διότι η κρίση ήταν η ευκαιρία για να αναθεωρήσουμε τη λογική και το σκεπτικό πολλών ετών και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε αποφασιστικά, κλείνοντας πληγές που είχαν ανοίξει. Γνωρίζοντας βεβαίως πάρα πολύ καλά, ότι αυτή είναι μια προσπάθεια η οποία δεν σταματάει ποτέ, είναι μια προσπάθεια η οποία εξελίσσεται και κάθε μέρα είναι και μια νέα μάχη» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι «το κοινωνικό κομμωτήριο για εμάς έχει ιδιαίτερη αξία. Είναι μια άσκηση ενδυνάμωσης, είναι μια άσκηση η οποία δίνει την αναγκαία αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό, πάνω από όλα είναι μια απόδειξη, ένα δείγμα ότι αντιμετωπίζουμε όλοι ο ένας τον άλλο ισότιμα, ότι δηλαδή δεν κοιτάμε από πάνω προς τα κάτω, δεν χαμηλώνουμε το βλέμμα μας, το αντίθετο, κρατάμε το βλέμμα μας ψηλά, όπως θέλουμε ψηλά να αισθάνονται όλοι οι Αθηναίοι και όλες οι Αθηναίες». Ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι το κοινωνικό κομμωτήριο έχει «μια ιδιαιτερότητα: είναι 100% εθελοντική δομή και αυτό έχει την αξία του. Νέοι άνθρωποι που θα μπορούσαν κάλλιστα να συνεχίσουν τις ζωές τους χωρίς να στρέψουν το βλέμμα τους πουθενά αλλού, έρχονται, αφοσιώνουν πολύτιμο χρόνο, πολύτιμη ενέργεια».

Ο χώρος βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης) ενώ οι κομμωτές που επιθυμούν να συνεισφέρουν με τις υπηρεσίες τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας του ΚΥΑΔΑ, όπου επίσης είναι δυνατόν να δεσμευτούν ραντεβού περιποίησης.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την L’Oréal Hellas, η Μαρία Κοράλη, η οποία τόνισε ότι «είναι τιμή μας να μπορούμε να συνεισφέρουμε σε ένα τόσο σημαντικό έργο, ένα έργο που το προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αλλά είναι ένα έργο που θα το στηρίξει όλη η κομμωτική κοινότητα και σε αυτό δεσμευόμαστε όλοι. Είναι εδώ όλοι οι εκπρόσωποι του κομμωτικού κλάδου, που μαζί με τον Αναστάση που είναι ο εμπνευστής θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Οφείλουμε να στηρίζουμε κάθε τι το οποίο προσφέρει στον συνάνθρωπο, πόσο μάλλον αν το κάνει το αγαπημένο μας κοινό που είναι οι κομμωτές». Αλλά και ο Αναστάσης Σταυρόπουλος, κομμωτής και εθελοντής πλέον της δομής, σημείωσε «Ένα όνειρο μου πραγματοποιήθηκε, χάρη στη L’Oréal, στον δήμο Αθηναίων και στην κοινότητα του ΚΥΑΔΑ και το μήνυμα είναι αυτό: ότι όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχαν ήδη ξεκινήσει να προσφέρονται οι πρώτες υπηρεσίες σε ωφελούμενους με τους οποίους μάλιστα συνομίλησε ο κ. Μπακογιάννης και οι οποίοι εξέφρασαν εξαιρετικά εγκωμιαστικά σχόλια, τόσο για το χώρο, όσο και για «την ευαισθησία», όπως είπαν, των εθελοντών.

Σοφία Μανδηλαρά


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

22/08/2026 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/08/2026 | 00:13
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 25 Ιουνίου, εορτολόγιο: Αγία Φεβρωνία

25/06/2026 | 00:05
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 24 Ιουνίου, εορτολόγιο: Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

24/06/2026 | 00:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει τρεις συζητήσεις σε τρεις θεματικές ενότητες με όλους τους υποψήφιους


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!! ΤΑ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ! 3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!

    780 shares
    Share 312 Tweet 195
  • Ιός Δυτικού Νείλου: Γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα – Σε έξαρση για ακόμη 2 με 3 εβδομάδες

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Πληρωμές αγροτών 2026: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για ΟΣΔΕ, επιδοτήσεις και διορθώσεις – Ποιοι κινδυνεύουν να τις χάσουν 

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΔΕΘ 2026: Η Θεσσαλονίκη γίνεται αφετηρία της μάχης για τις κάλπες – Τι ετοιμάζουν τα κόμματα με το βλέμμα στις εκλογές

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Μητσοτάκης για Τουρκία: Διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση – Δεν αφήνουμε απειλές να καθορίσουν τις αποφάσεις μας

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Γιορτή σήμερα 23 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιος Λούππος

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Νότια Αφρική: Δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Ζολάνι Τέτε

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch