ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Νέες τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν πάνω από το Αιγαίο ανήμερα των Χριστουγέννων. Δύο τουρκικά μαχητικά F16 πέταξαν νωρίτερα πάνω από τη Μεγίστη και τη Στρογγυλή.

Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 15:04 και πέταξαν πάνω από τα δύο νησιά σε πολύ μεγάλο ύψος -κοντά στα 9χλμ από το έδαφος. Τρία λεπτά αργότερα, άλλο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από την ακριτική Ρω.

Οι τουρκικές προκλήσεις έγιναν ανήμερα των Χριστουγέννων, κινήσεις που υποτίθεται ότι στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θα αποφεύγονται από τις δυο πλευρές, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Το αυστηρό μήνυμα του Π. Καμμένου στην Τουρκία

«Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» δήλωσε στις 24 Δεκεμβρίου ο Πάνος Καμμένος, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική, εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες» συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Κύπρο όπου βρέθηκε, πραγματοποιώντας επίσκεψη σε μονάδες ΕΛΔΥΚ και τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στη Λάρνακα.

«Αυτό δεν είναι απειλή προς κανέναν, δεν είναι λεονταρισμός, είναι η άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας, του δικαίου. Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή για να καταλάβουν όλοι ποια είναι τα όριά μας και να ξέρουν ότι το Έθνος είναι ενωμένο» συνέχισε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του προς τους οπλίτες.

Λίγες μέρες νωρίτερα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, είχε προειδοποιήσει τους Τούρκους ότι αν ανέβουν σε ελληνικό έδαφος, θα το ισοπεδώσουν. Μία δήλωση, που δεν άφησε να πέσει στα… χαμηλά η τουρκική ακροδεξιά. «Όποιος μένει σιωπηλός απέναντι στις απειλές της Ελλάδας, δεν μπορεί να μιλάει για εθνική στάση. Ο θρασύδειλος Έλληνας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, απειλεί την Τουρκία. Κανείς δεν γνωρίζει από όρια πια», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, η ακροδεξιά ηγέτης της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ.