: Με μια ανάρτηση στο Facebook ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης επιτίθεται σε υπαλλήλους του Ινστιτούτου και τους κατηγορεί ότι πανικοβάλλουν τους πολίτες διασπείροντας φήμες περί επικείμενου σεισμού στον Κορινθιακό.

Ο κ. Τσελέντης, αφού τονίζει ότι «δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας εφησυχαστής ούτε μαϊντανός των ΜΜΕ για προσωπική προβολή», επισημαίνει ότι αν δει κάτι σοβαρό περί μεγάλου σεισμού θα φροντίσει να ενημερώσεις τις αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει ένας «χαμός» στα διάφορα ιντερνετικά μέσα για επικείμενο ισχυρό σεισμό ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ στον Κορινθιακό και ότι ο 4.7 ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΕΙΣΜΟΣ. Σήμερα έχω βαρεθεί να απαντώ αρνητικά σε επίμονες πιέσεις καναλιών για να βγω να «καθησυχάσω» τον κόσμο.

Εγώ ποτέ δεν υπήρξα επαγγελματίας εφησυχαστής ούτε μαϊντανός των ΜΜΕ για προσωπική προβολή.

Αυτοί οι κύριοι που δυστυχώς οι δύο είναι και υπάλληλοι του Γεωδυναμικού προκάλεσαν το πρόβλημα, και απόψε χιλιάδες κόσμος στην Αθήνα, στην Κόρινθο και το Λουτράκι θα πετάγονται απ το κρεβάτι τους με το παραμικρό θόρυβο, ας βγουν να σταματήσουν το «τσουνάμι» του πανικού που προκάλεσαν.

Εγώ απλώς δηλώνω ότι στον Ανατ. Κορινθιακό το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του οποίου έχω την τιμή να είμαι διευθυντής, έχει εγκαταστήσει πάρα πολλά όργανα και όχι μόνο σεισμογράφους.

Αν δω κάτι σοβαρό θα φροντίσω να ενημερώσω τις αρμόδιες υπηρεσίες τις χώρας οι οποίες θα κινηθούν αρμοδίως γιατί η διαχείριση του σεισμικού κινδύνου απαιτεί υπευθυνότητα. Αν κρίνω ότι δεν κάνουν αυτό που πρέπει ΘΑ ΒΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ», αναφέρει.

newsbeast.gr