Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Τσίπρας για πανδημία: Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης – Κρύβουν την αλήθεια από τους πολίτες

TechTeam από TechTeam
18/10/2021 11:26
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με σφοδρή επίθεσησ την κυβέρνηση άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία και μετά την αναβολή της συζήτησης την περασμένη Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας, σήμερα ο Πρωθυπουργός κλήθηκε στο βήμα της Βουλής για να δώσει τις απαντήσεις του.

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε ως εξαιρετικά ανησυχητική την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι αυτά», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σα να μην υπάρχει πια ο κορωνοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο – και σωστά – ενημερώνατε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες».

«Κρύβετει την αλήθεια από τον δημόσιο διάλογο και τον κίνδυνο στους πολίτες. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια στους πολίτες» τόνισε σε έντονο ύφος.

Τα πράγματα είναι – και πάλι – πολύ δύσκολα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».

Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση. Συμπυκνώνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».

Αναφορικά με τα νοσοκομεία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι παρά την κρίση που βιώνουμε παραμένουν υποστελεχωμένα, χωρίς προσπάθεια ενίσχυσης. Την ίδια στιγμή, ο βασικός στόχος, γιατί εκεί βάλατε όλατα αυγά, στο “καλάθι” του εμβολιασμού, ο βασικός στόχος για τείχος ανοσίας, δείχνει να εγκαταλείπεται ως στόχος, και τα νούμερα είναι αμείλικτα.

«Η Πορτογαλία έχει 88% εμβολιαστική κάλυψη και χωρίς σκληρά μετρα υποχρεωτικότητα και στέρηση εργασίας, μισθού. Έπεισε η κυβέρνηση τους πολίτες, προφανώς γιατί έχει αξιοπιστία ο λόγος τους.» είπε

«Όταν είδατε ότι πανδημία θέλει σχέδιο, απλά παραιτηθήκατε»

«Γιατί μετά από τόσους μήνες lockdown και με τόση διεθνή εμπειρία που έχουμε συλλέξει για τη συμπεριφορά του ιού γιατί να είμαστε ξανά στον γκρεμό; Γιατί από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας.» ρώτησε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απλά παραιτήθηκε.

«Όταν ειδατε ότι η πανδημία θέλει σχέδιο, απλά παραιτηθήκατε. Πετάξατε λευκή πετσέτα. Είπατε, δεν βαριέσαι, αφού μπούκωσαμε τα μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν θα ασχοληθεί με την αποτυχία μας. Τα λένε και στελέχη σας, όπως ο κ. Κύρτσος. Την μεγαλύτερη αποδοχή της αποτυχίας όμως την κάνατε εσείς με το ξήλωμα της dream team. Πώς αλλάζεις μια ομάδα που τα έχει κάνει τόσο καλά; Την αλλάζεις όταν είναι μια ομάδα που καταρρέει, που σε οδηγεί από ήττα σε ήττα. Και τι κάνατε όταν την αλλάξατε; Τοποθετήσατε τον κ. Πλεύρη, που τον συμπαθώ, αλλά προέρχεται από την ακροδεξιά, είναι γνωστές οι απόψεις του. Τον βάλατε για να κλείσετε το μάτι στο κίνημα αντιεμβολιαστών, που προέρχεται από την ίδια μήτρα, την ακροδεξιά. Και για να παρακάμψετε τους επιστήμονες.» είπε.

«Δεν υπογράφουμε συμβόλαιο με την κανονικότητα όταν εμβολιαζόμαστε. Πρέπει κι εμείς να τηρούμε τα μέτρα και τις προφυλάξεις. Μέσα στον επικοινωνιακό σας παροξυσμό, αναδείξατε το εμβόλιο ως λύση για όλα και στερήσατε αξιοπιστία από την ίδια την εμβολαιστική διαδικασία.Κανείς επιστήμονας στον κόσμο δεν είπε ότι με το εμβόλιο τελειώσαμε. Μόνο εσείς το είπατε.» είπε ο κ. Τσίπρας.

Υπερχρεωμένο το ΕΣΥ

«Το ΕΣΥ επί των ημερών σας είναι και υπερχρεωμένο. Μειώσατε την τακτική χρηματοδότηση για το ’21 και τη διατηρείτε χαμηλά και για το 2022. Πάτε να το εξοντώσετε και οικονομικά. Συνεχίζετε να θεωρείτε ότι είναι μια παροδική μπόρα η πανδημία που δεν απαιτεί γενναία επένδυση στο ΕΣΥ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Το ΕΣΥ σχεδόν ανέστειλε την τακτική του λειτουργία εδώ και 20 μήνες.

«Μόνο τους νεκρούς από τον κορωνοϊό μετράμε, οι άλλες δεν είναι ανθρώπινες ζωές; Οι επιπρόσθετοι θάνατοι στην Ελλάδα που δεν αποδίδονται στον Covid είναι υπερδιπλάσιοι στην Ελλάδα σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ. Είναι μια τραγική πραγματικότητα, ακόμη και αν δεν παρουσιάζεται στα δελτία ειδήσεων. Πρέπει να αλλάξετε ρότα. Επενδύετε στην ομερτά των ΜΜΕ και συνηθίζετε την απώλεια, είναι τραγικό αυτό. Επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας νέας υγειονομικής στρατηγικής.» επισήμανε.

Κια κατέληξε: Αξιοποίηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων, που μπορεί να σώσουν ζωές. Και τώρα, που με τεράστια καθυστέρηση το αποδεχτήκατε, αυτά δεν επαρκούν.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΠΑΝΔΗΜΙΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

12/02/2026 | 23:45
Featured

Συνάντηση Τσίπρα – Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Τι συζήτησαν

12/02/2026 | 18:03
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/02/2026 | 23:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για το σοβαρό ατύχημα σε αγώνα Motocross


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συναγερμός για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες: Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι πολίτες

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • Πολιτικός σεισμός: Άγκυρα, ΠΑΣΟΚ, Ντε Γκρες και οι σκιές στον διάλογο Αθήνας–Άγκυρας

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4% σε 10 ειδικές παροχές – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι κινδυνεύουν με μειώσεις

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΣΔΕ 2026: Ανοίγει μετά τον Μάιο – Αλλαγές στην αίτηση και πληρωμές ΕΛΓΑ–ΟΠΕΚΕΠΕ τις επόμενες 20 μέρες

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΝΕΑ ΟΠΕΚΑ – Έκτακτο Επίδομα Πάσχα 2026: Πληρωμές 27 Φεβρουαρίου, ποιοι κερδίζουν έως 250€ και πότε φαίνονται στα ΑΤΜ

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΑΣΕΠ 2026: 3.974 προσλήψεις σε Δήμους και Νοσοκομεία – Οδηγός με 7 SOS για σωστή αίτηση

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Πρωτιά τηλεθέασης της ΕΡΤ

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch