Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Τσίπρας, Σαμαράς και ΠΑΣΟΚ ανακατεύουν την τράπουλα – Γιατί η ΝΔ παραμένει ο βασικός πόλος σταθερότητας σύμφωνα με αναλυτές

Παντελής Χαριτάκης από Παντελής Χαριτάκης
19/06/2026 13:31
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
57
SHARES
122
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΒΟΥΛΗ: Μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό που χαρακτηρίζεται από έντονη κινητικότητα, νέα κόμματα, σενάρια συνεργασιών και εσωτερικές αναταράξεις στην αντιπολίτευση, η Βουλή των Ελλήνων εισέρχεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όπου οι συσχετισμοί μεταβάλλονται διαρκώς.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χαριτάκης 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές που μίλησαν στο tilegrafimanews.gr , το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να εμφανίζεται ως ο βασικός πόλος κυβερνητικής σταθερότητας απέναντι σε έναν κατακερματισμένο χώρο της αντιπολίτευσης.

Η δημιουργία της Ελληνικής Αριστερής Συσπείρωσης από τον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε ισχυρούς κραδασμούς τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Το νέο εγχείρημα κατέγραψε από τις πρώτες ημέρες αυξημένη δημοσιότητα και δημιούργησε νέα δεδομένα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί ακόμη η πραγματική εκλογική του δυναμική.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και μέλη παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις, καθώς το νέο πολιτικό εγχείρημα απευθύνεται σε μεγάλο μέρος του ίδιου εκλογικού ακροατηρίου. Παράλληλα, στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται η συζήτηση για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί απέναντι στον νέο πολιτικό σχηματισμό και στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών.

Οι διαφορετικές φωνές στο ΠΑΣΟΚ

Η δημόσια συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την επόμενη ημέρα.

Από τη μία πλευρά, στελέχη επιμένουν στην αυτόνομη πορεία του κόμματος και στην προσπάθεια διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Από την άλλη, διατυπώνονται απόψεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών, ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η πολυφωνία δημιουργεί συχνά σύγχυση στους ψηφοφόρους, οι οποίοι αναζητούν σαφείς απαντήσεις για το ποια θα είναι η στρατηγική διακυβέρνησης της χώρας μετά τις κάλπες.

Το σενάριο Σαμαρά

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες για ενδεχόμενο νέο πολιτικό φορέα υπό τον Αντώνη Σαμαρά εξακολουθούν να τροφοδοτούν συζητήσεις στο πολιτικό παρασκήνιο.

Σύμφωνα με όσα συζητούνται στους πολιτικούς κύκλους, ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί επαφές με αυτοδιοικητικά στελέχη, πρώην πολιτευτές και πρόσωπα που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση ούτε σαφής επιβεβαίωση για τις τελικές προθέσεις του. Έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το αν οι σχετικές διεργασίες θα μετουσιωθούν σε οργανωμένο πολιτικό εγχείρημα.

Τι λένε οι διεθνείς αναλυτές

Στο tilegrafimanews.gr μίλησαν πολιτικοί αναλυτές από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Pascal Perrineau υπογράμμισε ότι η εμφάνιση νέων κομμάτων συνήθως προκαλεί αρχικά ισχυρό επικοινωνιακό ενδιαφέρον, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα μακροχρόνια εκλογική επιτυχία.

Από τη Νέα Υόρκη, ο πολιτικός αναλυτής Ian Bremmer εκτίμησε ότι οι πολίτες σε περιόδους γεωπολιτικής αβεβαιότητας και οικονομικών προκλήσεων τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην κυβερνητική σταθερότητα παρά στον πολιτικό πειραματισμό.

Από ελληνικής πλευράς, ο πολιτικός επιστήμονας Ηλίας Νικολακόπουλος είχε επανειλημμένα επισημάνει στο παρελθόν ότι η πραγματική δυναμική ενός πολιτικού φορέα αποτυπώνεται κυρίως όταν πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση και όχι στις πρώτες μετρήσεις δημοσκοπικής πρόθεσης.

Η κυβερνητική ατζέντα και το ζήτημα της σταθερότητας

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη αντιμετωπίζει γεωπολιτικές προκλήσεις, ενεργειακές πιέσεις και αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Η κυβέρνηση προβάλλει ως βασικά επιχειρήματα την οικονομική ανάπτυξη, τη βελτίωση της επενδυτικής εικόνας της χώρας και τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, την οποία προώθησε ο Έλληνας Επίτροπος Μεταφορών Απόστολος Τζιτζικώστας μέσω των θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συμφωνία προβλέπει απλούστερες διαδικασίες αποζημιώσεων και ενισχυμένη προστασία των επιβατών, έπειτα από πολυετείς διαπραγματεύσεις.

Το φθινόπωρο θα κρίνει πολλά

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η πραγματική εικόνα θα αρχίσει να διαμορφώνεται μετά το φθινόπωρο, όταν θα έχουν ξεκαθαρίσει οι προθέσεις των πολιτικών πρωταγωνιστών και θα έχουν αποτυπωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια οι τάσεις της κοινής γνώμης.

Μέχρι τότε, το πολιτικό σκηνικό αναμένεται να παραμείνει ιδιαίτερα ρευστό. Οι νέες πολιτικές πρωτοβουλίες, τα σενάρια συνεργασιών και οι διεργασίες σε όλα τα κόμματα θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την επικαιρότητα.

Προς το παρόν, πάντως, η βασική εικόνα που καταγράφουν πολλοί αναλυτές είναι ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να εμφανίζεται ως ο ισχυρότερος πόλος κυβερνητικής σταθερότητας, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να αναζητούν τον βηματισμό τους μέσα σε ένα περιβάλλον έντονου πολιτικού ανταγωνισμού και συνεχών ανακατατάξεων.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Βουλή

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τη στήριξη του εισοδήματος: Τι αλλάζει σε χρέη, μισθούς, επιδόματα και τζόγο

16/06/2026 | 18:00
Featured

Το νέο σκηνικό στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς – Στους 39 οι ανεξάρτητοι

02/06/2026 | 15:13
Featured

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σήμερα στη Βουλή η πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Οι μεγάλες αλλαγές σε Δικαιοσύνη, Δημόσιο, Πανεπιστήμια και Επιστολική Ψήφο

02/06/2026 | 14:16
ΔΙΕΘΝΗ

Παραδόθηκε στον Ν. Κακλαμάνη η Έκθεση Πεπραγμένων της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

27/05/2026 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μουντιάλ 2026: Καναδάς, Μεξικό και Ελβετία σπάνε τα κοντέρ – Τα μεγάλα ρεκόρ και τα προγνωστικά για τη συνέχεια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΛΩΝΙΑ 2026: Σιτάρι στα 25 λεπτά, κριθάρι στα 18 – Βροχές, ενστάσεις και αγρότες σε απόγνωση για το εισόδημα

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027: 671.586 κερδίζουν αυξήσεις 25-50 ευρώ – Προσωπική διαφορά, κρατήσεις 10% και 7 παραδείγματα ανά Ταμείο

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΜΕΓΑΛΕΣ ευκαιρίες για συνταξιούχους: Δωρεάν διακοπές, κοινωνικός τουρισμός και νέες θέσεις εργασίας 55+

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΕΡΧΟΝΤΑΙ προσλήψεις ΑΣΕΠ: Μόνιμες θέσεις σε Δημόσιο, ΕΟΦ και ΕΟΠΠΕΠ – Όλες οι ειδικότητες και οι αιτήσεις

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Καραμανλής: «Προσοχή σε όσους είναι ερωτευμένοι με την εξουσία και το χρήμα»

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Το βίντεο του Μητσοτάκη για το PosoKanei: H αγορά γνωρίζει πλέον ότι οι τιμές συγκρίνονται καθημερινά και πιέζεται να γίνει πιο ανταγωνιστική

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2026: ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΚΟ – Ποιοι παίρνουν 300€ και 600€ τον Νοέμβριο, τι έρχεται πριν τις εκλογές

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch