Βόμβα Μητσοτάκη! Η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα και στην Κρήτη και αλλού

βόμβα-μητσοτάκη-η-ελλάδα-μπορεί-να-επε

! Η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα και στην Κρήτη και αλλού-Πρόκειται για καθαρό μήνυμα σε όσους προσπαθούνε μα απειλές και λεονταρισμούς να στερήσουν από την Ελλάδα όσα δικαιούται βάσει του διεθνούς δικαίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Με μήνυμα προς την Τουρκία ξεκίνησε η παρέμβαση του πρωθυπουργού στο νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12ν.μ. στο Ιόνιο.

«Πρόκειται για καθαρό μήνυμα σε όσους προσπαθούν με απειλές και λεονταρισμούς να στερήσουν από την Ελλάδα όσα δικαιούται βάσει του διεθνούς δικαίου» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ξεκινώντας την παρέμβασή του, «η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά. Για πρώτη φορά μετά την προσάρτηση των Δωδεκανήσων η εθνική επικράτεια μεγενθύνεται κατά περίπου 10% όχι με απόσπαση εδαφών ούτε σε βάρος άλλων χωρών αλλά με την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στη θαλάσσια ζώνη και με διαδικασίες απόλυτα θεμελιωμένες στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

«Στην αυγή του 2021 κάνουμε το δεύτερο μεγάλο ουσιαστικό βήμα, η χώρα μας επεκτείνει στα 12ν.μ. την κυριαρχία της στο Ιόνιο» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι «την επέκταση την είχα αναγγείλει από τον Αύγουστο».Δείτε επίσης.