Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές με 155 «όχι»

Newsroom από Newsroom
22/05/2026 15:10
Ενημερώθηκε: 22/05/2026 16:17:16
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
58
SHARES
123
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κατά της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποκλοπών ψήφισε η Βουλή. Συγκεκριμένα από τους 161 βουλευτές που ψήφισαν, οι 155 τάχθηκαν κατά της πρότασης και έξι ψήφισαν υπέρ. Σημειώνεται πως από τη διαδικασία είχε αποχωρήσει η αντιπολίτευση, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας

Με ένταση και σφοδρή αντιπαράθεση ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που ζητά σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών και έλεγχο των ενεργειών της ΕΥΠ. Μετά από ψηφοφορία η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επί του διαδικαστικού υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και συνεπώς η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής πρέπει να εγκριθεί με την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, δηλαδή με 151.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Μάκης Βορίδης από την πλευρά της πλειοψηφίας έθεσε παρεμπίπτων ζήτημα και επικαλούμενος τις διατάξεις του Συντάγματος υποστήριξε ότι η έγκριση της κοινοβουλευτικής έρευνας για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών απαιτεί πλειοψηφία 151 βουλευτών και όχι 120 όπως ζητά η αντιπολίτευση.

Το αίτημα της ΝΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον Δημήτρη Μάντζο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ να φωνάζει ότι το παρεμπίπτων θέμα τέθηκε αιφνιδιαστικά και τον Σωκράτη Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει «ξεκίνησε το πραξικόπημα». Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «κακοποιεί την Δημοκρατία για να διατηρήσει την εξουσία», παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό αποκαλώντας τον «Νίξον της Ελλάδας».

«Κύριε Ανδρουλάκη, αναρωτηθήκατε ποιος θα σηκώσει το τριψήφιο σε μία κρίσιμη στιγμή. Ελπίζω ότι δεν θα το σηκώνει κάποιος που δεν σέβεται το απόρρητο της διαδικασίας όπως κάνατε με τη μυστική συνεδρίαση (σ.σ. Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά την ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ). Έχετε αποδείξει ότι είστε ακατάλληλος για οποιαδήποτε τέτοια θέση ιδίως όταν έχει σχέση με θέμα εθνικής ασφάλειας» ανταπάντησε ο κ. Βορίδης.

Τελικά, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αποχώρησαν από τη διαδικασία. «Δεν θα νομιμοποιήσουμε το θέατρο του παραλόγου και θα σας αφήσουμε μόνους σας στον ολισθηρό κατήφορο που κάθε μέρα γίνεται ποιο επικίνδυνος για την χώρα» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανέβηκαν οι τόνοι με Ανδρουλάκη και Βορίδη

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε έντονο τόνο ανέφερε: «Αν η συνεδρίαση είχε ένα τίτλο θα ήταν κακοποιούν την δημοκρατία για να διατηρήσουν την εξουσία. Υποβαθμίζουν την κοινοβουλευτική διαδικασία γιατί έχουμε έναν πρωθυπουργό αδύναμο και εκβιαζόμενο» για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι όταν το 2022 η Βουλή κλήθηκε να αποφασίσει για σύσταση εξεταστικής για την ΕΥΠ η ΝΔ δεν έθεσε αντίστοιχο παρεμπίπτων ζήτημα.

«Το 2022 προέδρευε στη διαδικασία κάποιος Νικήτας Κακλαμάνης. Τότε αντιπρόεδρος τώρα πρόεδρος. Τότε κ. Κακλαμάνη που εσείς προεδρεύατε της διαδικασίας και πάρθηκε απόφαση με 142 ψήφους και όχι με 151 γιατί δεχθήκατε το αποτέλεσμα ως αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και σήμερα ζητάτε από όλους εμάς κάτι διαφορετικό; Θα εγερθείτε σήμερα αντικρούοντας και τον εαυτό σας του 2022; Τι άλλαξε από τότε;» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης. Ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι από το 2022 έως σήμερα αυτό που μεσολάβησε ήταν η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών που καταδίκασε εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

«Οι καταδικασθέντες βγαίνουν τώρα και λένε ότι δεν φταίνε. Φταίει ο Νίξον λένε. Φταίει ο Νίξον της Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης. Ο Νίξον της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι εδώ σήμερα. Τι άλλαξε από τότε; Υπήρξε ο εκβιασμός του απόστρατου ισραηλινού αξιωματικού και του ανιψιού. Και αυτός ο πρωθυπουργός, ας λέει ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο στις 3 το πρωί» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Απαντώντας ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι το 2022 η ΝΔ δεν έθεσε παρεμπίπτων γιατί ήταν υπέρ της έρευνας καθώς μέχρι τότε δεν είχε υπάρξει καμία ερευνητική διαδικασία.

«Από το 2022 μέχρι σήμερα έγινε εξεταστική, 3 συνεδριάσεις στη Θεσμών και Διαφάνειας, παρέμβαση της δικαιοσύνης και πρωτόδικη απόφαση. Έχουν υπάρξει 2 διατάξεις Αρείου πάγου που λένε ότι δεν υπάρχει σχέση παράνομου λογισμικού με οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Ακούστε το νεότερο στοιχείο που ισχυρίζονται ότι υπάρχει: η συνέντευξη ενός πρωτόδικα καταδικασμένοι που είπε κάτι που δεν είπε στο δικαστήριο. Ελάτε τώρα είναι προφανές ότι γίνεται κατάχρηση κάθε κοινοβουλευτικού δικαιώματος» είπε ο Μάκης Βορίδης.

Φάμελλος: Ξεκάθαρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Για «ξεκάθαρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την παρέμβασή του στην αρχή της συνεδρίασης της Ολομέλειας, όσον αφορά την εξεταστική για τις υποκλοπές.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει πάση θυσία να κρύψει την αλήθεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών να τελειώνει αυτήν την εβδομάδα με όλα τα σκάνδαλα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας επίσης ότι «με σύμμαχο την ηγεσία του Αρείου Πάγου» στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει το σκάνδαλο στο αρχείο «έχοντας ως αφήγημα ότι είναι υπόθεση ιδιωτών».

Ωστόσο, όπως επισήμανε, η απόφαση του πλημμελειοδικείου «αποκάλυψε πολλά» και ήταν υποχρέωση της αντιπολίτευσης να υποβάλει αίτημα εξεταστικής, όπως έκανε το 2022.

Ο Σ. Φάμελλος διερωτήθηκε τί έχει αλλάξει από το 2022 που εγκρίθηκε το αίτημα για εξεταστική και τώρα επιχειρεί η κυβέρνηση να το εμφανίσει ως «ζήτημα εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής για να θέσει τον πήχη στους 151 βουλευτές, να μην ψηφίσει την εξεταστική και έτσι να μπαζώσει, να συγκαλύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο δημοκρατίας όπως είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών».

«Αυτό που άλλαξε είναι ότι τρέμετε», κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό» από έναν «απόστρατο αξιωματικό του Ισραήλ» που έχει καταθέσει ότι «το κακόβουλο λογισμικό το έδινε μόνο σε χώρες και υπηρεσίες».

Κλείνοντας την πρώτη του παρέμβαση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε του βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίσουν κατά συνείδηση γιατί «δεν είναι σκάνδαλο που αφορά τα σύνορα, την εξωτερική πολιτική, αλλά αφορά την παραβίαση του δικαιώματος του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών» αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΒουλήΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πολιτικές ανακατατάξεις: Ο παράγοντας Σαμαράς, οι κινήσεις Τσίπρα και οι πιέσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι εκτιμούν αναλυτές στο tilegrafimanews 

01/07/2026 | 12:41
Featured

Πολιτικές μεταγραφές 2026: Νέες ισορροπίες σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκράτες – Το παρασκήνιο για Τσίπρα και Σαμαρά 

30/06/2026 | 13:16
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Βουλή: Για πρώτη φορά μεταφρασμένα στα Ελληνικά τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων της Λωζάννης (1922-1923)

29/06/2026 | 16:00
Featured

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

26/06/2026 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αδιαθεσία στη Βουλή ένιωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη - Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για εξετάσεις στον Ευαγγελισμό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πεθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα – Είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα μετά την εμπρηστική επίθεση

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΑΣΕΠ – Σαφάρι Προσλήψεων: Όλες οι Ανοιχτές Προθεσμίες και τα Νέα Αποτελέσματα – Το Χρονοδιάγραμμα των Μόνιμων Διορισμών

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ανατροπές και Νέα Δεδομένα – Όλες οι Αλλαγές στις Ρυθμίσεις και οι Τελικές Ημερομηνίες Πληρωμών τον Ιούλιο

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Δημοσκόπηση: Στο 9,3% η διαφορά ΝΔ – ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΑΑΔΕ και ΟΠΕΚΕΠΕ σε «Συναγερμό»: Μπαράζ Διασταυρώσεων και Κρίσιμες Πληρωμές για Γεωργούς και Κτηνοτρόφους

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Νέες ταυτότητες 2026: Τι αλλάζει, οι κρίσιμες προθεσμίες και ο προβληματισμός που εκφράζει μέρος των πολιτών

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης νοτίων Κυκλάδων

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch