ΥΠΟΙΚ: Η διαδικασία της φορολοταρίας είναι αδιάβλητη, διαβεβαιώνουν μεν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε Το Ποτάμι, ωστόσο διευκρινίζουν ότι η κλήρωση τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το ΥΠΟΙΚ δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Ποταμιού μέσω διαρροών.

Όπως υπογραμμίζουν πάντως οι ίδιοι κύκλοι, τους ηλεκτρονικούς λαχνούς συγκεντρώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενώ την κλήρωση διενεργεί το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) που εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη του Ρίου Πατρών και εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας.

«Πρόκειται για φορέα με μεγάλη εμπειρία, που εκτός της έκδοσης του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για την εκπαίδευση, έχει και την ευθύνη της μετάδοσης των θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις» αναφέρουν οι κύκλοι της πλατείας Συντάγματος.

Παράλληλα, διενεργεί και τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, με σύστημα ανάλογο αυτού που διενεργούνται οι ηλεκτρονικές κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει το skai.gr.

Διαβάστε επίσης:   Λοταρία: Αιχμές από το "Ποτάμι" για το αδιάβλητο των κληρώσεων

«Πιο τυχεροί κι από το τζόκερ;»

«Πιο τυχεροί κι από το τζόκερ;». Με αυτό το δηκτικό τίτλο, το Ποτάμι πάντως, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία. Σύμφωνα με τη Σεβαστουπόλεως, σε 11 κληρώσεις το 2017 στις οποίες συμμετείχαν 6 εκατομμύρια πολίτες, υπήρξαν 29 άτομα που κέρδισαν 2 φορές και 4 άτομα που κέρδισαν 3 φορές. Tο Ποτάμι, κρίνει ότι τίθεται σοβαρότατο ζήτημα αξιοπιστίας των κληρώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα, ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών αναφορικά με τη διαφάνεια της διαδικασίας.